fbpx
POLITICA

Un politician aruncă bomba! PSD nu mai există. Cutremur pe scena politică

psd3

Un fost membru PSD produce un adevărat cutremur pe scena politică. Europarlamentarul Cătălin Ivan spune că PSD de mai bine de doi-trei ani de zile nu mai există.

Eurodeputatul Cătălin Ivan, care-și încheie mandatul în Parlamentul European și care a fost exclus acum câțiva ani din PSD, spune la RFI că nu este interesat să se întoarcă în Partidul Social Democrat. El îi răspunde premierului Viorica Dăncilă, care i-a invitat înapoi în partid pe toți foștii membri ai formațiunii, care au rămas cu sufletul alături de social-democrați, cum s-a exprimat președinta interimară a PSD.

Cătălin Ivan explică de ce nu-l mai interesează PSD: ”Eu cred că PSD nu mai există. Cine ar dori să se întoarcă nu prea mai are la ce să se întoarcă. În ultimii ani de zile, PSD a fost destructurat definitiv, toți oamenii de bună calitate din teritoriu, din organizațiile județene au fost dați deoparte, au fost înlocuiți cu servilii lui Liviu Dragnea (…). Practic, PSD de mai bine de doi-trei ani de zile nu mai există”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că este oportună o moţiune de cenzură depusă de Opoziţie împotriva actualei guvernări.

„Foarte clar că este oportună. Cum să nu fie oportună? După ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare, cred că Opoziţia deja scrie la ultimele fraze din moţiunea de cenzură. Cel puţin aş face eu aşa”, a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Întrebat cum vede faptul că partidele de Opoziţie nu se înţeleg, şeful statului a arătat că aceste „asperităţi vor dispărea pe parcurs”.

Iohannis a fost întrebat cum vede faptul că premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi negociat astfel încât să nu înceapă urmărirea penală pe numele acestuia.

„Nu ştiu dacă au fost astfel de discuţii şi ce conţinut au avut, dar ştiţi bine că, dacă vine vorba de stat de drept, de respectarea regulilor, eu sunt total dar total împotriva unor astfel de trocuri politice şi sper că nu s-a făcut aşa ceva”, a răspuns preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a fost întrebat şi dacă va colabora mai bine cu Marcel Ciolacu, noul preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Aşteptăm să vedem cum se comportă noul preşedinte ales al Camerei şi ce influenţă va avea acest nou preşedinte al Camerei asupra procesului de legiferare”, a subliniat Iohannis.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.