Un nou vortex polar, anunțat în România. Cat vom plati la energie

Din cauza frigului cu care se confruntă Europa în această perioadă, prețul la electricitate și gaze naturale a suferit modificări. Aceste modificări vor continua să existe în condițiile în care un nou vortex polar a fost anunțat la sfârșitul lunii în România.

Vortex polar anunțat în România

Acest prim val de ger care a ajuns în Europa a făcut ca prețul gazelor naturale dar și al electricității să crească la cele mai mari cote din ultimii ani.. Deși este preconizat că acest va va trece în curând, impactul acestuia se va simți și în lunile care urmează..

“A fost un început de an foarte palpitant şi există toate şansele ca şi următoarele săptămâni şi luni să fie extrem de volatile”, spune Bo Palmgren, director de operaţiuni la traderul danez energie MFT Energy A/S.

Vortexul polar, un fenomen al naturii relativ rar, amenință cu temperaturi foarte scăzute la sfârșitul lunii ianuarie continente precum America de Nord, Europa dar și Asia. Din cauza frigului pe care oamenii sunt nevoiți să îl îndure, aceștia apelează la instalații de încălzire care pot pot goli rezervoarele de gaze naturale, lucru care face ca prețurile acestuia să crească.

Sursa: impact.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.