fbpx
MEDICAL

Un nou VIRUS MORTAL, mai periculos decat COVID-19, ar putea face ravagii! OMS a emis deja o alertă

virus cell biology shutterstock 598422527 36d6kvwwcwfigic4jip4ao
OMS (Organizața Mondială a Sănătății) a emis deja o alertă la nivel global asupra virusului Nipah, care ar putea avea efecte mult mai devastatoare decât Covid-19. Pandemia de coronavirus a afectat deja peste 8 milioane de oameni din întreaga lume, iar aproape 450 de mii au murit. Nipah este un virus extrem de agresiv, care se transmite de la liliecii de fructe.

Deși vaccinul pentru combaterea coronavirusului încă nu a fost descoperit, OMS a avertizat deja despre apariția virusului Nipah (NIV), care poate fi mult mai mortal decât recentul COVID-19.

OMS a emise deja o alertă: Nipah, mult mai periculos decât COVID-19!

Noul coronavirus a trecut lumea printr-un adevărat dezastru umanitar. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că pandemia declanșată de virusul asiatic ar putea fi cu mult depășită de efectele virusului Nipah.

NIV a fost localizat în Kampung Sungai Nipah (Malaezia) în 1998, iar Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă pentru toată Planeta, din cauza unui nou focar din India.

100 de oameni au murit atunci după ce au mâncat carne de porc infectată. Un milion de porci au fost sacrificați pentru a evita răspândirea epidemiei.

Virusul se transmite de la liliecii de fructe. 70% dintre cei infectați, își pierd viața. Persoanele care contractează boala prezintă simptome similare cu cele ale gripei. Durerile corporale, care apar inițial, pot duce apoi la inflamații ale creierului și comă.

Potrivit spaniolilor de la Marca, care citează The New York Times, dacă virusul Nipah va „migra”, atunci Dubai ar putea fi prima „destinație”.

Alte cazuri au fost raportate în Bangladesh, India și Australia, însă boala rămâne una foarte rară.

Sursa; prosport.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.