Un nou SCANDAL în Guvernul Dăncilă: Un controversat ministru este pus la punct, după o gafă colosală – ‘Nu ştiu la ce s-a gândit’

Membrii Guvernului condus de Viorica Dăncilă par abonați la gafe. Ultima greşeală a unui ministru a stârnit o reacţie dură, demnitarul fiind ironizat la scenă deschisă. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, s-a făcut de râs atunci când a spus că sportivii de la canotaj trebuie să aibă o alimentaţie echilibrată, referindu-se la diurna de doar 25 de lei pe zi a acestora.

Mai mult, Bran a mai spus că aceştia au nevoie de o dietă ca să se păstreze la o anumită greutate. Şefa Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, i-a răspuns pe măsură lui Bran.

„Nu ştiu la ce s-a gândit când a spus că 25 de lei e prea mult. Nu cred că îşi imaginează nimeni că sportivii care participă la finale de Campionate Europene stau pe 25 de lei pe zi. Apoi e o altă exprimare nefericită cu „dieta” (n.r. – a ministrului Ioana Bran)… Sportivii slăbesc muncind. Un canotor pe căldurile astea dă jos 3 kilograme la un antrenament fără să se forţeze prea mult. Deci nu se pune problema de dietă pentru sportivii de performanţă. Nici nu e recomandată dieta, de asta avem nevoie de nutriţionişti, ei le recomandă meniul, când să bea apă, când să mănânce şi aşa mai departe. Pentru că toate aceste lucruri contează când te baţi la nişte sutimi de secundă pentru o medalie.

Atâta timp cât nu cunoşti acest fenomen sportiv şi nu ştii ce înseamnă să stai în cantonament 11 luni din 12… E greu pentru un sportiv ca după o competiţie nimeni să nu vină să îi spună „mulţumesc”… vorbesc la nivel de minister. Eu nu mi-am propus să port un război cu nimeni. Dar eu reacţionez de fiecare dată când loturile sunt destabilizate. Pentru că această performanţă nu vine oricum şi nu vine de oriunde.

În sport sunt foarte mulţi bani, dar banii nu sunt gestionaţi cum trebuie. Eu am obosit să fiu dată exemplu că sunt la federaţia cu cel mai mare buget. Dar avem 50 de salariaţi, nu doar la federaţie, ci şi la bazele sportive de la Năvodari şi Iaşi”, a spus Lipă, care a ocupat în trecut funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, conform Agerpres.

VEZI SI: ULTIMA ORA – Bomba cu ceas de la Cotroceni. Se va intampla in scurt timp cu CARMEN IOHANNIS

„Îmi doresc să nu mai trecem prin ce am trecut în 2017 când aceşti sportivi au obţinut rezultate la Campionatele Mondiale, dar tot după un scandal mai mic sau mai mare şi-au primit drepturile la începutul lui 2018. Drepturile care li se cuvin, pentru că ei nu cer de la nimeni nimic în plus. Sper ca anul acesta să nu se mai întâmple aşa. Munca lor trebuie să răsplătită. Nu e o muncă uşoară, sacrificiile sunt imense. Pentru că dacă nu te sacrifici nu poţi ajunge nici măcar campion naţional”, a precizat Lipa la întoarcerea delegaţiei României de la Europene.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

3 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile