Un NOU CUTREMUR in Romania cu putin timp in urma

Un nou cutremur s-a produs în România, în această dimineaţă. Seismul a avut loc în judeţul Vrancea, la 102 kilometri adâncime.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la ora 8.41 şi a avut magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter.
Cel mai puternic cutremur din acest an a avut magnitudinea 4,6 şi s-a produs miercuri, 14 martie, la prânz, tot în zona seismică Vrancea. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Anul trecut, în România, cel mai mare seism a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Citiți și:  Val de cutremure in Romania. Un nou seism a avut loc luni dimineaţa în judeţul Vrancea

Potrvit INFP, cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter. (observator.tv

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.