Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit

Un nou cutremur a avut loc în România. Cei de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului au anunţat, joi, ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit.

Un nou cutremur a avut loc în România. Acesta vine la doar puțin timp după tragedia din Croația. Seismul a avut magnitudinea 3,3 pe scara Richter și s-a produs, joi după-amiază în judeţul Vrancea. Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat, acesta s-a produs la ora 16:39:26 (ora locală a României). Seismul a fost înregistrat în Zona Seismică Vrancea, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 76 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 87 km S de Bacău, 91 km E de Braşov, 106 km V de Galaţi, 110 km NE de Ploieşti, 110 km NV de Brăila, 159 km N de Bucureşti, 166 km SV de Iaşi, 181 km NE de Piteşti, 203 km E de Sibiu, 210 km SV de Chişinău.

De altfel, și ieri a avut loc un alt cutremur, cu magnitudinea 3,5. Seismul s-a produs la ora locală 19:53, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 96 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 77 kilometri est de Braşov, 93 kilometri nord-est de Ploieşti, 100 kilometri sud de Bacău, 115 kilometri vest de Galaţi, 117 kilometri nord-vest de Brăila, 144 kilometri nord de Bucureşti, 165 kilometri nord-est de Piteşti, 181 kilometri sud-vest de Iaşi, 191 kilometri est de Sibiu, 209 kilometri nord de Ruse.

Cel mai puternic cutremur a fost în Vrancea
În luna decembrie, în România au avut loc 23 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,8 pe Richter.

Cel mai puternic seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *