Un nou atac la familia tradițională

Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex constituie discriminare pe motive de orientare sexuală”

Pas important pentru cuplurile LGBT din România: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO arată că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex constituie discriminare pe motive de orientare sexuală”

Dunja Mijatovic, Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO, și-a publicat, luni, observațiile scrise cu privire la cazul Florin Buhuceanu și Victor Ciobotaru împotriva României și la alte 12 cazuri, care se referă la absența unui cadru legal pentru recunoașterea relațiilor stabile de același sex în România.

Citiți și:  Un actor homosexual și negru a fost condamnat de un juriu pentru că și-a înscenat un atac „rasist” asupra sa

Comisarul Mijatovic subliniază că cuplurile de același sex cu sau fără copii fac parte din bogata (!!!!) diversitate a familiilor care alcătuiesc societățile noastre, indiferent dacă un stat le recunoaște sau nu. Comisarul subliniază că în absența unei astfel de recunoașteri li se interzice să se bucure pe deplin de dreptul la viață privată și familie, așa cu este garantat în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, la articolul 8.

De asemenea, comisarul a mai subliniat că statele trebuie să asigure cuplurilor de același sex recunoaștere civilă și nedescriminatorie, în conformitate cu jurisprudența Curții.

Dunja Mijatovic crede că absența unui consens la nivel național nu poate fi considerat un argument pentru a refuza această recunoaștere și subliniază că 30 de state membre ale Consiliului Europei oferă în prezent recunoașterea legală a cuplurilor de același sex, într-o formă sau alta. Citste restul articolui aici.

Citiți și:  Ileana Negrea - „Pizda mea e o mașinărie războinică care vrea să își facă dreptate.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Calea Neamului

    Uniunea Europeana imperiu anti-crestin al Satanei, fondat de domnul Kalergi. de ce nu ne revoltam sa iesim din UE?? Nu vedeti ca propaganda lgbt din Romania zburda cu un tupeu fantastic? fac propaganda in cladirea Bisericii pentru LGBT si anti-crestina – a se vedea Legba.

    Ce se intampla cu tara asta??!?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.