Un medic român a vindecat 1000 de pacienţi cu Covid

Aproape o mie de pacienţi Covid, în diferite stadii, au fost vindecaţi de un medic pneumolog-bronholog, care a ales să abordeze boala ca pe o pneumonie atipică. Medicul român avertizează că în spitale se fac greşeli uriaşe şi că protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii, conform national.ro.

Flavia Groşan este medic pneumolog-bronholog şi are până acum aproape o mie de pacienţi Covid vindecaţi fără o zi de spitalizare, doar cu medicaţie. Covidul este o pneumonie, una atipică, dar pneumonie, şi trebuie tratată ca atare, spune dr.Groşan.

„Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Şi nu a ajuns. Eu mă duc pe medicaţia mea clasică, ieftină, care include şi Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o ştie, azitromicina şi claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei.

Eu am lucrat în nişte studii clinice foarte interesante pe pneumonii şi acolo am învăţat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învăţat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic. Şi de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale şi atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia şi m-am dus ca şi tratament etiologic pe claritromicină. Sigur că, pe lângă acest antibiotic, mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face faţă. Este o schemă de tratament care îmi aparţine. Aţi văzut la cazul Benedek, profesorii care se omoară ei între ei? Eu mă aşteptam la o schemă de tratament şi am întrebat şi atunci cum a ajuns profesorul în Terapie Intensivă. Acolo numai bunul Dumnezeu şi un terapist ieşit din comun te mai pot salva. Ce s-a întâmplat până acolo? Pe mine asta mă interesează”, ne spune dr. Flavia Groşan, potrivit sursei citate.

Citiți și:  Cum arată Certificatul de vaccinare ce va fi introdus de UE, cât costă, valabilitate, tipuri de teste și vaccinuri acceptate

Medicul pneumolog atrage atenţia să supradozajele de oxigen administrate în spitale provoacă edem cerebral, aceasta fiind una dintre cauzele deceselor pacienţilor.

„În saturaţiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut şi timp scurt pe zi, 4-5 ore. Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu sesizează că oxigenul ţine saturaţia, dar creşte în acelaşi timp dioxidul de carbon în creier şi fac edem cerebral şi mor. Eu mă duc pe medicaţie ca să controlez saturaţia din oxigen.

Citiți și:  ALERTA Aproape trei sferturi din populaţia eligibilă din Romania este NEVACCINATA anti-COVID

Oxigen foarte puţin şi apoi la plimbare. Heparina mea este plimbarea, obligatoriu, un minut pe oră te plimbi, masă-pat, masă-geam, masă-bucătărie. Eu nu dau heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienţii intră pe picioarele lor şi se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile ei sunt în ATI. Dacă eu mă sperii la 80% saturaţie atunci mă las de meserie, iar ei sub 90 îi bagă în spital.

Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturaţie. Medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital şi a apelat la mine. Am reuşit să îl vindec fără spitalizare şi doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicaţie calm, frumos până când l-am vindecat. Dacă se ducea în spital îl intubau pe loc”, ne-a declarat medicul pneumolog-bronholog Flavia Groşan.

LASA UN COMENTARIU