Un liceu din SUA va renunta la denumirea data dupa fondatorul KKK

Un liceu din Florida, a cărui denumire provine de la numele unui lider istoric al Ku Klux Klanului, una din cele mai cunoscute organizaţii americane care militează pentru o societate segregată rasial, va renunţa la asocierea cu un general sudist din timpul Războiului Civil, acesta fiind şi unul dintre fondatorii KKK.

La liceul “Nathan Bedford Forrest” din Jacksonville jumătate dintre elevi sunt de culoare. Iar pentru că numele instituţiei de învăţământ ar putea fi considerat ofensator, acesta va fi schimbat în vara anului viitor, a anunţat luni directorul şcolii. Încă nu se cunoaşte ce denumire va purta liceul, în ianuarie urmând să fie iniţiate mai multe dezbateri pe această temă.

Lieutenant-General-Nathan-Bedford-Forrest

Ku Klux Klan-ul este cea mai cunoscută organizaţie americană care militează pentru o societate segregată rasial. Asemenea altor organizaţii conservatoare, Ku Klux Klanul a înflorit în anii ’20 ai secolului trecut, după reînfiinţarea sa în 1915.

Klanul original a apărut pentru prima oară în decada 1860-1870 şi era alcătuit din foşti membri ai armatei confederate sau simplii cetăţeni sudişti, care se organizau în grupuri de intimidare a republicanilor albi şi a foştilor sclavi de culoare proaspăt eliberaţi de autorităţile federale, ca urmare a deznodământului Războiului Civil.

În 1915 a fost lansat filmul mut “Naşterea unei naţiuni”, care glorifica aceste “frăţii” ale albilor şi s-a creat un adevărat mit în jurul Klanului, ducând implicit la o renaştere a acestuia. Membrii KKK şi-au îndreptat de data aceasta retorica agresivă şi împotriva catolicilor şi evreilor, consideraţi alături de persoanele de culoare drept pericole reale la adresa “naţiunii albe protestante”.

Cu timpul organizaţia a început să decadă, doar pentru a reînvia a treia oară după cel de al doilea război mondial şi mai ales în anii ’60, odată cu mişcările pentru drepturi civile ale populaţiei de culoare. Lista “duşmanilor naţiunii” a fost din nou completată, de data aceasta fiind incluşi şi comuniştii.

În prezent Klanul este o organizaţie marginală şi divizată, numărând abia câteva mii de membrii pe întreg cuprinsul Statelor Unite. Sursa: FrontPress.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *