Un jurnalist important aruncă în aer campania #șîeu. Îndemn halucinant: „Noi am dat foc și nu ne-am oprit până nu au făcut ca noi!”

Jurnalista Magda Vasiliu a postat un mesaj usturător pe pagina sa de Facebook în care aduce critici campaniei #șîeu. Pe data de 15 martie, zeci de firme, primării, sindicate și persoane fizice au protestat pentru a aduce la cunoștința guvernanților că își doresc autostrăzi. Inițiatorul protestului este Ștefan Mandachi, cel care deține un lanț de restaurante fast-food. Magda Vasiliu consideră că această campanie este una fără efect, fiind o reclamă uriașă și aproape gratuită.

Redăm postarea integrală a jurnalistei Magda Vasiliu:

„Am asistat, la fel ca tot românul, la chestia asta cu #șîeu. Evident că orice om normal la cap, care trăiește în secolul asta, își dorește autostrăzi. Și nu doar în Moldova. Curentul online generat de metrul de autostradă construit de un afacerist moldovean a fost ok. Dar, atât. Nu cred că se așteaptă careva să se și întâmple concret ceva în materie de autostrăzi doar ca ne-am pus un #sîeu la poza de profil. Afaceristul moldovean și-a făcut o publicitate enormă cu bani puțini. Enormă.

CITESTE SI: Treaba cu METRUL de AUTOSTRADA din Suceava ESTE O PACALEALA!

Și cei care au ieșit în stradă în Moldova nu ar fi votat oricum PSD, pentru că electoratul PSD din Moldova e în general format din oameni simpli, fără multă instruire, fără cont pe fb, care seara nu stă la emisiuni tv politice. Nu. Seara hrănesc vaci / porci / găini, mănâncă și se culcă pt că a doua zi la 5 dimineață muncesc pământul. Vrem autostrăzi? Nu cu chestii simbolice gen #metoo se obțin… Cosmin Stoian își aduce aminte … Un grec pe care l-am cunoscut aici, la Roma, dar care trăiește la București ne spunea zâmbind ironic: „Ce proteste sunt astea ale voastre?? Vă țin ăia împrejmuiți cu garduri în Piața Victoriei. La 8 vă dau drumul și plecați acasă…

CITESTE SI: Vreți autostrăzi și spitale? Atunci tăiați ajutoarele sociale pentru putori!

Noi am dat foc și nu ne-am oprit până n-au făcut ca noi!”… Eu nu zic să dăm foc… Dar nici cu statusuri pe fb nu vom obține nimic… Concluzia mea e că dacă te duce capul și ai ceva sprijin de la spate, poți să-ți faci publicitate cu bani puțini. Și poți manipula un pic online. Atât. De aici până la vreo autostradă în Moldova e cale lungă…”.

În ciuda atâtor promisiuni, Moldova cere de zeci de ani autostradă, dar lucrări serioase nu au început nici acum. Evenimentul Zilei a devoalat interesele unui grup de interese organizat în stil mafiot ce conduce din umbră mașina de șifonat banii publici destinați infrastructurii.

CITESTE SI: Echipa de zgomote „dă dreapta”: Clanul #șî eu din tribul #rezist

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU