Un greu al Sistemului revine la butoane? Fostul șef ‘Doi și-un sfert’ ar putea ajunge la IGPR!

Unul dintre profesioniștii Sistemului ar putea ajunge din nou la butoane, după ce a fost înlocuit din funcția de șef al Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI), urmașa fostului serviciu secret al Ministerului de Interne, „Doi și-un sfert”.

În ianuarie 2020, colonelul Petru Răzvan Măgura a fost înlocuit de ministrul Marcel Vela de la șefia fostului „Doi și-un sfert”, în locul său fiind numit Tiberiu Silviu Dumtrache.

Potrivit surselor Bugetul.ro, zilele acestea, colonelului Răzvan Măgura i s-a oferit o funcție grea în cadrul Inspectorului General al Poliției Române, ceea ce îl va aduce practic din nou la butoane.

Rămâne, însă, de văzut dacă Măgura va accepta postul oferit.

Colonelul Răzvan Măgura, pus șef la DGPI în vara lui 2019

În august 2019, colonelul Petru Răzvan Măgura a fost instalat în fruntea fostului „Doi și-un sfert”, la ordinul ministrului Mihai Fifor.

La acea vreme, Măgura l-a înlocuit pe Mihai Cristian Mărculescu, pus la șefia DGPI de Mihai Tudose. Mărculesese mai fusese șef „Doi și-un sfert” și sub Guvernul Cioloș.

În aceea ce-l privește pe Răzvan Măgura, el a fost schimbat de ministrul Marcel Vela, la 20 ianuarie 2019, cu Tiberiu Silviu Dumtrache, ginerele lui Liviu Luca, fostul sindicalist condamnat la 10 ani de închisoare, într-un dosar în care a fost condamnat și Sorin Ovidiu Vântu.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.