Un fost șef SRI trage un semnal de alarmă despre RAZBOI!

Costin Georgescu, fostul șef al Serviciilor Secrete Române a vorbit la Antena 3 despre cât de periculos este Iranul pentru țările membre UE și pentru NATO. În plus acesta a mai vorbit și despre deciziile pe care America ar trebui să le ia.

„Nu putem avea încredere în această declaraţie fiindcă ştim politica externă a Iranului, de când au ajuns fundamentaliştii la putere. Niciodată nu şi-au ţinut cuvântul şi întotdeauna au încurajat organizaţiile teroriste. Asta este o realitate.

America nu ar trebui să contraatace

Judecând ce s-a întâmplat azi-noapte, era de prezumat că se va întâmpla aşa ceva şi părerea mea personală, dacă ar fi să iau o decizie, nu aş contraataca acum. Americanii ar trebui să spună: „Asta este ultima şansă pe care v-o dăm. Potoliţi-vă! Dacă nu, avem puterea să facem ceea ce trebuie să facem. (…)

O escaladare este extraordinar de periculoasă şi folositoare nu pentru ţările UE sau NATO, ci pentru Rusia, China, alţii care urmăresc ce se întâmplă în această parte a lumii. Trebuie tratată cu foarte mult calm această problemă de către SUA. Sunt convins că, la această oră, se discută acolo, la cele mai înalte niveluri, ce decizie să se ia. SUA au în zonă puterea militară de a interveni.

Iranul trebuie să înțeleagă că nu i se va mai da o altă șansă
Au baze inclusiv în Turcia, peste tot, plus flota din Marea Mediterană, plus flota din Oceanul Pacific. Iran trebuie să înţeleagă că e ultima șansă care i se poate da”, spus Costin Georgescu, la Anetna3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.