Un fost ministru îi cere lui Klaus Iohannis convocarea de urgență a CSAT. România, complet nepregătită în fața unui potențial război între Rusia și Ucraina!

România este complet nepregătită în fața unui potențial război între Rusia și Ucraina! Un fost ministru îi cere lui Klaus Iohannis convocarea de urgență a CSAT, acuzând faptul că Guvernul ignoră total tensiunea uriașă de la granița celor două țări.

România este complet nepregătită în fața unui potențial război între Rusia și Ucraina! Fostul ministru PSD al Apărării Mihai Fifor trage un semnal de alarmă cu privire la escaladarea situației în nordul Mării Negre.

Fifor cere preşedintelui Claus Iohannis convocarea CSAT pentru analizarea situaţiei tensionate din Marea Neagră, denunțând coaliția aflată la guvernare că ignoră cu totul posibilele pericole pentru România ce pot apărea în urma unui conflict ruso-ucrainean.

”România trebuie să fie foarte atentă”
”Cer preşedintelui României convocarea CSAT pentru discuţii şi decizii legate de situaţia tensionată din zona Marii Negre.

România trebuie să fie foarte atentă cum abordează situaţia din bazinul Marii Negre, din punct de vedere diplomatic şi nu numai. Suntem doar la o aruncătură de bat de butoiul cu pulbere ar regiunii.

Citiți și:  ALERTA Iohannis, întâlnire cu Nicolae Ciucă pe tema situației din Ucraina

Marii lideri ai lumii se arată îngrijoraţi de ce se întâmplă acolo şi analizează deja paşii următori.

Conducătorii noștri, ca de obicei, au alte priorități.”, a scris Fifor miercuri pe Facebook.

”Nu mai zboară nimic în zonă”
”Când ne-a lovit pandemia, erau preocupaţi de alegeri anticipate. Acum, fac şedinţe de terapie în grup, pentru că nu sunt în stare să îşi împartă ciolanul. Ignoră cu brio atât situaţia din ţară, cât şi problemele din vecini.

Cred că este foarte important să monitorizăm cu atenţie situaţia, în contextul creşterii tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina. Spaţiul aerian din nordul Marii Negre a fost închis, din ordinul lui Vladimir Putin.

Nu mai zboară nimic în zonă pentru că Rusia face manevre militare fără precedent. Peste 100 de mii de soldaţi ruşi au fost desfăşuraţi la graniţa cu Ucraina.

Citiți și:  Conflictul din Ucraina. Situatie STRANIE: Joe Biden discută cu liderii europeni, dar NU și cu Klaus Iohannis

Preşedintele SUA caracterizează situaţia drept una tensioanată. Liderii Uniunii Europene sunt de aceeaşi părere.”, a vertizează Fifor.

”Coaliţia Pierzătorilor se joacă de-a guvernarea”
”În tot acest timp, Coaliţia Pierzătorilor se joacă de-a guvernarea şi se ceartă pe împărţirea funcţiilor. Iar preşedintele nostru doarme în papuci,

Trezirea, oameni buni!! Guvernarea unei țări nu e o joacă!!

Măcar cereți o revistă a presei, să vedeți în ce lume trăiți. Să aflați și voi ce se întâmplă în afara sălii în care vă luați de gât pentru ciolan!!”, acuză fostul ministru.

În context, Pentagonul avertizează asupra faptului că desfăşurarea militară rusă la frontiera cu Ucraina este mai mare decât în 2014, când Rusia a invadat Crimeea.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!