“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATISOCIETATE

UN FOST LUPTĂTOR ÎN 4 RĂZBOAIE CU LEGIUNEA STRĂINĂ I-A SALVAT PE SORA ȘI PĂRINȚII ADOLESCENȚILOR MORȚI ÎN AVALANȘĂ

ci2

Cătălin Ioan Berenghi, fost luptător în Legiunea Străină se afla pe munte în momentul în care grupul de 7 alpiniști (Erik Gulacsi și Dor Geta Popescu, tații lor, sora lui Erik și două femei) a fost surprins de avalanșă.

Antrenat în 4 războaie, specialist genist (minaj, deminaj, manevrare explozibil), distrugător de lunetiști, alpinist si schior, ghid montan, instructor prim ajutor, instructor scoală de ghizi montani și instructor cursuri supravietuire, Berenghi se afla sâmbătă în jurul orei 14.00 cu 50 de cursanți ai unei școli de ghizi din București pe munte la antrenamente când au auzit strigătele grupului lovit de avalanșă aflat mai jos. Grupul mergea de multe ore pe traseul înzăpezit când a fost lovit de avalanșă. Distanța între cele două grupuri era cam 200 de metri, vizibilitatea de 5 metri, vântul era de 80 kilometri pe oră, temperatura resimțită era de minus 15, minus 20 de grade. Berenghi a coordonat operațiunea de salvare: au coborât cu frânghii la ei și i-au scos din zăpadă iar cei răniți au acceptat cu greu să plece cu salvatorii, lăsând pe loc trupurile celor doi copii decedați deja. „Cel mai dramatic a fost să-i convingă pe părinți să abandoneze copiii care erau decedați și să urce pe creastă cu noi”, a declarat Berenghi.
Salvamontiștii, din cauza vremii, abia duminică dimineață au putut ajunge în locul unde grupul de 7 persoane a fost cuprins de avalanșă.

Cătălin Ioan Berenghi este românul care se declară decis să „apere lupta de secole a voievozilor și domnitorilor noștri, a întregului neam românesc, până la martiriu, pentru păstrarea valorilor identitar-creștine ale românilor”. Berenghi este cel care a plimbat o ceată de purcei vopsiţi în tricolor pe terenul din Bulevardul Expoziţiei unde ar urma să se ridice Mega-Moscheea şi a îngropat alţi doi acolo pentru a spurca zona, a ridicat o cruce ortodoxă adusă din Moldova sfinţind-o creştineşte şi, după ce Premierul a cerut autorităţilor să-i facă dosar penal, bucureşteanul l-a îngropat simbolic pe „Ponta Turcitul” acolo și a dat în judecată Guvernul pentru anularea HG emisă de Ponta pentru mega-moschee. Sursa: Curentul

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.