Un film la fel de periculos ca o bombă atomică! Va declanșa un cutremur în politica europeană chiar înainte de alegeri! Iată ce câștigă cei care dirijează cea mai mare migrație din istorie!

Chiar dacă ministrul de interne Matteo Salvini a închis porturile Italiei, afacerile traficanților de imigranți merg în continuare strună. Rețelele mafiote și-au mutat operațiunile din Libia în Maroc, iar Spania a devenit principala poartă de intrare în Europa. Jurnalista canadiană de investigații Lauren Southern a postat pe internet primul interviu realizat vreodată cu un membru al unei astfel de rețele de trafic.

Nu e vorba de vreun șef mafiot, ci de un umil angajat, un combinator, cum i-am spune în România. Omul are responsabilitatea de a găsi imigranți dispuși să plătească bani grei pentru a ajunge în Europa. “Oamenii trebuie să cheltuiască o grămadă de bani, 2000, 2500 sau 4000 de euro, dar nu li se garantează nimic. Dacă ajungi în Spania, ești fericit. Dacă nu, ai pierdut banii. Poți să încerci din nou, dar trebuie să ai alți bani”, povestește tânărul african în fața camerelor de luat vederi. Bieții imigranți sunt cei care pierd, explică Lauren Southern. E vorba de oameni care își riscă viața și bruma de avere, ca să ajungă în Europa. Unii își vând casele ca să aibă cu ce plăti călătoria. Nu sunt refugiați, ci imigranți economici. E o copilărie să ne gândim că refugiații din Africa ar avea atâția bani. E vorba de oameni cu posibilități, care sunt pur și simplu mințiți că în Europa e raiul pe pământ. Traficanții îi sfătuiesc să-și distrugă pașapoartele, ca europenii să nu afle de unde vin și să nu le respingă pe acest motiv cererea de azil. Cei mai mulți dintre imigranți pierd toți banii înainte de ajunge în Spania. Cei care ajung în Europa fără acte, n-au practic nicio șansă. Vor ajunge să doarmă pe străzi sau în tabere impovizate.

Pentru traficanți afacerea este însă extrem de profitabilă. „Imaginați-vă câți bani se pot scoate. E vorba de aproximativ 130 000 de euro pentru fiecare barcă la un transport (50 de imigranți la bord n.r.). Reușești să trimiți 10 bărci pe zi? Faci 1,5 milioane e euro. Oare de ce nu vorbești nimeni de acest uriaș sindicat de crimă organizată? ”, se întreabă Southern. Traficanții n-ar putea pune la punct însă operațiuni de asemenea amploare, dacă nu ar avea complici sus-puși. „Presupunem în momentul de față că e vorba de oameni (traficanți n.r,) care au conexiuni în guvernul marocan sau sunt în măsură să se aigure că Garda de Coastă va pleca (dintr-o anumită zonă n.r.). Spun asta pentru că mai mulți oameni din zonă ne-au spus că există o plată pe care o primesc cei de la Garda de Coastă ca să nu mai patruleze anumite zone, pentru ca bărcile să poată pleca spre Spania. Aceasta este o operațiune planificată foarte inteligent, nu e vorba de câțiva oameni care fug din țările lor”, povestește Lauren Southern.

Interviul cu traficantul de oameni e a doua mare lovitură de presă pe care o dă echipa condusă de jurnalista independentă care își finanțează filmele numai din donații. Acum câteva luni a postat o filmare cu camera ascunsă în care șefa unui ONG internațional care acționează în Grecia povestea cum îi învață pe imigranți să mintă ca să primească azil politic. Ambele momente, dar și întreaga schemă a imigrației dirijate spre Europa, le veți putea vedea în filmul Borderless realizat de Lauren Southern. Southern anunță că va posta acest reportaj pe pagina ei de internet la mijlocul lunii mai. Data nu pare să fie aleasă întâmplător cu numai câteva zile înainte de alegerile europene. Lauren Southern nu a ascuns niciodată simpatia ei pentru cei care vor să protejeze Europa de uriașul val de imigranți. E vorba, se pare, de un nou ajutor pe care puștii teribili ai Lumii Noi îl oferă unei Europe care pare să fi obosit să lupte pentru supraviețuire. Sursa – EVZ

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *