Un expert militar rus ameninţă că românii, „idioţii SUA”, vor fi ţintă pentru rachetele Moscovei

În vreme ce ministrul de Externe al Rusiei vorbeşte cu omologul său de la Bucureşti despre dezvoltarea relaţiilor cu ţara noastră, „experţii militari” consultaţi de presa rusă agită apele şi ameninţă România cu rachetele strategice, ca urmare a deciziei de găzduire a elementelor scutului american antirachetă.

Românii sunt „idioţii SUA” în cazul în care acceptă să găzduiască scutul antirachetă al SUA şi sunt naivi dacă îşi închipuie că Rusia nu va lua ţara drept ţintă pentru rachetele sale strategice, spune un „expert” consultat de Vocea Rusiei, în fapt un colonel în rezervă care a „primit diplome de merit” de la SVR, GRU, FSB.

„Membrii NATO acţionează în conformitate cu directivele elaborate în procesul planificării colective, din această cauză ei, ca nişte idioţi, vor citi asta de pe hârtie sau vor repeta acest lucru ca pe o mantră, deoarece aşa a zis Departamentul de Stat al SUA. În realitate, ei înţeleg perfect că scutul subminează stabilitatea strategică. Ei bine, dacă ei subminează stabilitatea noastră, noi vom submina stabilitatea lor, răspunzând cu măsuri egale la ameninţarea militară care va fi creată pentru ţara noastră. Din această cauză, sistemul Iskander M este arma pe care o vom folosi activ pentru a contracara ameninţările generate de scutul european. Există şi alte opţiuni disponibile pentru armata şi flota noastră. Este prematur să discutăm detalii, dar declaraţiile lui Putin şi Ivanov despre posibilitatea de ieşi (dacă va fi necesar) din convenţiile referitoare la rachetele de rază medie, fapt pe care îl cunosc şi „partenerii noştri”, demonstrează că vom reacţiona dacă lucrurile vor lua o turnură negativă”, a declarat Igor Korotcenko pentru Vocea Rusiei.

Citiți și:  De ce Rusia este rea și de ce America e bună?

„În fond, aceste decizii sunt luate de americani, concret de Pentagon şi Casa Albă. NATO va vota automat pentru acea configuraţie care va fi propusă de SUA pentru Europa. Dar discuţiile sunt necesare, însă nu cu guvernanţii. Trebuie să ne adresăm opiniei publice. Este necesar ca la nivelul conferinţelor internaţionale, consultărilor experţilor, organizaţiilor non-guvernamentale, să se spună clar partenerilor noştri ce răspuns vor primi la anumite acţiuni. Trebuie să li se spună: ”dacă nu doriţi probleme, preocupaţi-vă ca scutul să fie amplasat în Franţa, Spania, apăraţi garantat Europa fără a atinge zonele rachetele şi zonele noastre de poziţionare. Dacă doriţi să jucaţi rolul unor idioţi ai SUA şi să spuneţi în continuare astfel de lucruri, dar în acelaşi timp credeţi că noi nu vă vom lua ca ţintă, înseamnă că aveţi aşteptări naive”. Răspunsul va fi clar şi destul de puternic”, a adăugat Korotcenko.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

Declaraţiile lui Korotcenko vin după vizita ministrului de Externe Titus Corlăţean la Moscova.

Rusia împărtăşeşte aspiraţia României spre dezvoltarea deplină a relaţiilor bilaterale, a declarat, marţi, ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, la începerea întrevederii cu omologul său român Titus Corlăţean, informează Itar-Tass, citată de Agerpres. Oficialul rus a spus, ulterior, că scutul antirachetă american, ale cărui elemente vor fi instalate şi în România, rămâne o problemă nesoluţionată.

Sursa: Realitatea

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
aidos
aidos
6 ani in urma cu

Trebuie sa recunosc ca individul, oricit de antipatic mi-ar fi, a avut PERFECTA DREPTATE cind ne-a catalogat la modul acesta ….