“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Un director care foloseste un “test al cestii de cafea” pentru a filtra candidatii la interviurile de angajare este acuzat pe social media ca promoveaza o „cultura de munca toxica”

Un director a devenit viral pe retelele de socializare dupa ce a impartasit un proces de interviu pe care il numeste „testul cestii de cafea” pentru a filtra candidatii la interviurile de angajare, unii utilizatori acuzandu-l ca se joaca cu cei aflati in cautarea unui loc de munca, transmite Business Insider.

Trent Innes, un director de dezvoltare la SiteMinder, a aparut la The Venture Podcast cu Lambros Photios in 2019, cand era inca director general al Xero Australia, pentru a discuta despre strategia sa de angajare. Innes a spus ca angajeaza oameni doar daca acestia se ofera sa duca cestile de cafea la bucatarie la finalul unui interviu.

In podcast, Innes a explicat ca intotdeauna ii duce pe candidati la o plimbare pana la bucatarie pentru a le oferi o bautura, fie ca este vorba de apa, cafea, o ceasca de ceai sau o bautura racoritoare.

„Apoi o luam inapoi si ne desfasuram interviul si un lucru pe care il urmaresc intotdeauna la sfarsitul interviului este ca persoana care face interviul sa vrea sa isi duca ceasca goala inapoi in bucatarie”, a spus el.

„Poti dezvolta abilitati, poti dobandi cunostinte si experienta, dar totul se reduce la atitudine”, a declarat Innes pentru Photios, explicand de ce o sarcina atat de minora este atat de importanta pentru el.

El a spus: „Ceea ce am incercat sa aflu a fost care a fost sarcina de cel mai mic nivel pe care am putut-o gasi si care, indiferent de ceea ce faci in cadrul organizatiei, era totusi super importanta.”

Majoritatea candidatilor s-au oferit sa duca inapoi ceasca, doar cativa dintre ei nefacand-o, a remarcat Innes la momentul respectiv.

Episodul de podcast a reaparut acum pe retelele de socializare, fiind distribuit atat pe TikTok, cat si pe Reddit, unii utilizatori afirmand ca strategia lui Innes este una manipulatoare.

Sub un videoclip TikTok despre podcast, cu peste 24.000 de like-uri, un utilizator a scris: „Mi se pare ciudat sa-ti speli propria cana la un interviu cand esti invitat acolo. Mai degraba as intreba ce vor sa fac cu ceasca”.

Un alt utilizator a comentat: „E bine de stiut. Daca un angajator joaca astfel de jocuri mentale este un semnal de alarma imediat pentru mine. Inchei interviul chiar acolo.”

Episodul face inconjurul lumii si pe Reddit, un topic acumuland peste 100 de comentarii.

O persoana a scris in firul de discutie: „Seful a spus de fapt ca manipuleaza in mod activ potentialii angajati sa ia o bautura, totul pentru a putea juca jocul sau psiho-social profund tulburator.”

O alta persoana a fost de acord, spunand: „Nu, nu, nu: Deci nu-si comunica nevoile si pedepseste oamenii pentru ca nu-i citesc gandurile? Pare a fi un sef de rahat”.

Desi metoda de angajare a lui Innes pare inofensiva in teorie, utilizatorii retelelor de socializare sunt convinsi ca aceasta semnaleaza o cultura de munca toxica.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.