“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIOPINII

Un cunoscut politist vrea sa demisioneze: „In aceasta institutie esti bine vazut doar daca esti pupincurist și daca ai intalniri pe ascuns cu interlopii”

Radu Dutu, un politist care a devenit cunoscut dupa ce a luat deseori pozitie publica fata de evenimente sociale si politice, anunta ca se gandeste serios sa demisioneze. El a invocat numeroase argumente.

dutu 610x425 1

„In aceasta institutie, poti fi destituit daca porti o bratara pe care scrie #FaraPenali, dar nu si daca ai intalniri pe ascuns cu interlopii sau daca raspunzi la comenzi politice. Apropo, nici astia nu reprezinta vulnerabilitati in sistem. Nu, D.G.P.I.?”, acuza politistul.

„De anul viitor, e posibil sa nu mai lucrez in Politia Romana. Momentan, nu e o hotarare definitiva pe care am luat-o, depinde si de alti factori pe care va trebui sa-i iau in calcul, la inceputul anului viitor.

In aceasta institutie nu se evalueaza obiectiv implicarea, profesionalismul si eforturile mele, ci, mai degraba, exista tendinta de a fi umiliti angajatii care nu se „uniformizeaza” cu standardele medii spre joase impuse de persoane mediocre aflate in posturi de decizie, cu mici exceptii.

In aceasta institutie esti bine vazut doar daca esti pupincurist si daca ii sabotezi pe altii pentru propria bunastare institutionala, iar acest comportament „carnivor” este apreciat sau chiar incurajat de persoanele mediocre aflate in posturi de decizie, fiindca se pliaza perfect pe caracterele lor slabe.

In aceasta institutie poti fi trimis la psiholog, testat in conditii speciale, monitorizat, cercetat disciplinar ori ti se pot inscena lejer lucruri, doar pentru ca atragi atentia cu privire la niste nereguli.

In aceasta institutie, structurile de securitate sunt preocupate cu violarea vietii private in mod excesiv a angajatilor care deranjeaza persoanele mai sus mentionate cand le spun ce e gresit, dar nu si a celor care primesc foloase necuvenite ca sa nu indeplineasca scopul institutiei sau care au legaturi stranse cu infractorii. Aia nu reprezinta vulnerabilitati in sistem. Nu, D.G.P.I.?

In aceasta institutie, poti fi destituit daca porti o bratara pe care scrie #FaraPenali, dar nu si daca ai intalniri pe ascuns cu interlopii sau daca raspunzi la comenzi politice. Apropo, nici astia nu reprezinta vulnerabilitati in sistem. Nu, D.G.P.I.?

Spor la eliminat „vulnerabilitatile” care nu au prea multe variante de a se proteja in fata abuzurilor. REC de la Recorder. Las’, ca stiti voi mai bine, nu mai detaliem.

Profesia de politist e una stresanta si plina de riscuri, dar astea se amplifica semnificativ daca ai demnitatea sa ridici capul si sa spui lucrurilor pe nume.

Am numeroase motive pentru care sa nu mai vreau, oricat de mult imi place ceea ce fac. Sunt prea multi sociopati in institutia asta si prea gresite multe lucruri.

Asadar, am niste oferte de munca, in caz ca se intampla, de anul viitor, sa nu mai lucrez in Politia Romana, dar sunt deschis si la altele. Am studii juridice, 11 ani de experienta profesionala dintre care patru in calitate de organ de cercetare penala, redactez documentele la un nivel decent, sunt constiincios, atent la detalii, perfectionist, serios in activitatea profesionala. Tot ce cer e sa-mi fie respectata munca in mod corespunzator.

Aceasta institutie numita Politia Romana nu are nevoie de oameni implicati ca mine, ci are nevoie de „oameni” dupa chipul si asemanarea celor care ii decid directia, iar eu nu ma pot obisnui cu aceasta idee.

Oricat m-am zbatut sa fie bine am primit la schimb doar multa batjocura, definitia mobbing-ului in cel mai pur sens, pentru ca drumul spre iad e pavat cu bune intentii intotdeauna”, arata politistul intr-o postare pe Facebook.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.