Un comando de țigănci a recurs la forță pentru a fura coșurile de parastas. Enoriașele au fost scuipate, înjurate, bruscate de țigănci, incinta bisericii transformându-se într-un ring de luptă

Incident în această dimineață la Biserica Greci din Buzău.

Un grup ca de comando, alcătuit din mai multe țigănci, sub coordonarea „celebrei” Romica Vasile a dat buzna în biserică în timpul slujbei. Țigăncile au recurs la forță pentru a le deposeda pe credincioase de coșurile de parastas. Enoriașele au fost scuipate, înjurate, bruscate de țigănci, incinta bisericii transformându-se într-un ring de luptă. Asta în timp ce preoții, în număr de trei, dar totuși bărbați, citeau acatistele și nu puteau interveni fizic.

„D-le Tereacă, va aduc la cunoștință încă o dată, că la Biserica Greci țiganii nu mai au limite. În dimineața aceasta, am fost cu familia să cinstim memoria bunicului meu, iar în timpul slujbei, au întrat câteva țigănci (Romica Vasile și altele) și au început sa fure din pachetele pregătite de bunica mea și alte doamne, din jur. Țigăncile au început să împingă lumea, să scuipe și să înjure în încercarea de a fura pachetele și chiar coșurile pentru parastas. Practic, biserica a devenit un loc de bătaie… Romica Vasile are și cuțit, vă dați seama unde se poate ajunge. Da, chiar în biserică! Se întamplă frecvent acest lucru, ce facem?! Rog prin intermediul dvs. să trag un semnal de alarmă și să atenționez Episcopul, comandantului Politiei Locale și comandantul IPJ Buzău. Vă mulțumesc!” – avocat Laura Elena Iliescu

Până s-a deplasat reporterul la fața locului, grupul de comando a împărțit prada și s-a făcut nevăzut. Cineva a spus că țigăncile care s-ar fi asociat cu Romica Vasile ar fi de pe strada Păcii.

„Romica asta e periculoasă rău. Are cuțit și nu se ferește să amenințe cu el. Pe fetița mea a amenințat-o când venea de la școală cu cuțitul să-i dea toți banii pe care îi are asupra ei. S-a întors acasă plângând”, ne-a spus un locatar de la blocul de vizavi.

„Când bea devine foarte agresivă. Zilele trecute a furat cu tupeu de la magazinul alimentar de pe colț” – cetățean

„Poliția a luat-o la secție de ai multe ori. Știe ce poamă e Romica. Dar a doua zi o vezi din nou pe stradă, nu se schimbă nimic” – locatar bloc vizavi de biserică.

Sursa: buzoienii.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *