Un celebru economist șochează România. Ce spune despre MAJORAREA PENSIILOR


După ce ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a spus că majorarea pensiilor creează probleme de sustenabilitate pentru bugetul următorilor doi ani, celebrul economist Adrian Bența a adus completări de ultimă oră.

„Nici înainte de această criză nu credeam o posibilă creștere a pensilor cu 40%, pentru că economia nu suporta nici înainte de criză această creștere. Bugetul total era la 80 de miliarde de lei, aproape de 20 miliarde de euro. România nu-și permite să plătească pensii de 20 de miliarde de euro”, a declarat Adrian Bența, potrivit gandul.ro

Economia nu suporta majorarea pensiilor nici înainte de criză
„Trebuie găsit un echilibru între cei care au plătit contribuții la sistemul de pensii și celelalte persoane care primesc bani, dar nu au contribuit la sistemul de pensii. Astăzi o pensie în România pentru sistemul de pensii public, este undeva la 1370 de lei. O persoană pensionară este foarte greu să se întrețină cu 1370 de lei. Din acel buget de pensii, sunt și alte persoane care nu au contribuit la sistemul de pensii și primesc sume de bani. Atunci trebuie găsit un echilibru între cei care au plătit contribuții la sistemul de pensii și celelate persoane care primesc bani, dar nu au contribuit.

O persoană care trăiește cu 1370 de lei, în condițiile actuale de prețuri, nu poate să trăiască într-un mod rezonabil, să nu zic decent. mai ales dacă sunt probleme de sănătate.

Măcar dacă s-ar păstra puterea de cumpărare, puțin peste rata inflației, cu 7-10%”, a spus economistul.

Declarația lui Florin Cîțu
„Vă spun o părere personală: este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului nu numai pentru 2020, dar şi pentru 2021 şi 2022. Doar pentru 2020 înseamnă 10 miliarde de lei la buget, plus 30 miliarde de lei în 2021, bani care nu există şi trebuie împrumutaţi. Şi trebuie negociată această stabilitate a bugetului cu instituţiile internaţionale, cu investitorii”, a transmis ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, la România TV.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu