Un celebru ASASINAT revine in actualitate. Între tupeu si nebunie

Unul dintre cei mai cunoscuţi asasini de pe mapamond în ultimele decenii, Mark David Chapman, a depus recent o nouă cerere eliberare condiţionată.

În urmă cu 30 de ani, Mark David Chapman l-a împuşcat mortal pe legendarul solist al trupei Beatles, John Lennon.

În cele 3 decenii în care a reflectat asupra abominabilei fapte, Chapman a susţinut că l-a „descoperit pe Iisus” şi a conştientizat dimensiunile crimei care a şocat lumea.

Cu toate acestea, cererea de eliberare condiţionată a fost refuzată pentru a 11-a oară, conform informaţiilor publicate de cotidianul New York Daily News.
Astfel, Chapman va rămâne pentru cel puţin încă doi ani în Penitenciarul Wende din Alden, adică până când va deveni din nou eligibil pentru eliberare.

Comitetul pentru eliberări condiţionate i-a refuzat solicitarea la data de 19 august, conorm unui comunicat de presă al oficialilor americani.

Mark David Chapman a ajuns la 65 de ani şi este încarcerat după ce şi-a recunoscut vinovăţia pentru împuşcarea mortală a celebrului muzician britanic.

Asasinatul a avut loc în faţa imobilului în care locuia John Lennon, pe Upper West Side din New York, în anul 1980.

Condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 20 de ani şi închisoare pe viaţă, Chapman speră să scape cât mai repede din Penitenciarul Wende, situat la periferia oraşului Buffalo.

Când a mai formulat cereri similare, el pretindea că l-a descoperit pe Iisus şi a spus că este pregătit să plătească pentru acea crimă rămânând în închisoare „oricât de mult timp va fi nevoie, chiar şi pentru totdeauna”.

De cealaltă parze, văduva lui John Lennon, cântăreaţa şi artista Yoko Ono, este împotriva eliberării lui Chapman, spunând că se teme pentru propria siguranţă.

De asemenea, Yoko Ono se teme inclusiv pentru siguranţa celor doi fii ai lui John Lennon, Julian şi Sean.

În plus, văduva lui John Lennon a avertizat în legătură cu posibilitatea ca Mark David Chapman să fie atacat de fanii furioşi ai trupei The Beatles, care ar putea dori să se răzbune.

În 2018, Comitetul de eliberări condiţionate a decis că eliberarea ar putea deveni o chestiune de siguranţă publică.

Oficialii americani au motivat astfel: „Cineva ar putea să încerce şi chiar să reuşească să îl rănească, din furie sau din răzbunare, ori din acelaşi motiv pentru care el l-a ucis pe John Lennon, pentru a deveni celebru.”

Chapman a declarat în faţa acelui consiliu în fiecare an se simte „din ce în ce mai ruşinat” pentru fapta comisă.

„Acum 30 de ani, n-aş putea spune că mi-era ruşine, dar acum ştiu ce înseamnă ruşinea. E atunci când îţi acoperi faţa şi nu vrei să mai ceri nimic”, a declarat el.

sursa: Agerpres

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *