Un carnet de vaccinare invizibil, sub piele?

Inginerii MIT au inventat nanoparticule injectabile sub piele care emit o lumină fluorescentă invizibilă cu ochiul liber, dar vizibilă de un smartphone și care ar putea fi folosit într-o zi pentru a confirma că persoana a fost vaccinată.

Ideea este să se înscrie dovada vaccinului pe corpul însuși, în țările în curs de dezvoltare, unde cărțile de vaccinare pe hârtie sunt adesea incorecte sau incomplete și unde nu există înregistrări medicale electronice.

Sistemul, descris miercuri în revista Science Translational Medicine, a fost testat până acum doar pe șobolani, dar cercetătorii, finanțați de Fundația Bill și Melinda Gates, speră să îi testeze pe oameni din Africa în următorii doi ani, declara pentru AFP coautoarea Ana Jaklenec, inginer biomedical la MIT.

Inginerii au petrecut mult timp pentru a putea găsi componente care sunt sigure pentru organism, stabile și capabile să dureze câțiva ani.

Rețeta finală este compusă din nanocristale pe bază de cupru, numite cutii cuantice („quantum dots” în engleza), cu diametrul de 3,7 nanometri și încapsulate în microparticule de 16 micrometri (1 micrometru echivalează cu o milionime de metru, iar 1 nanometru este egal cu o miliardime). Întregul este injectat de un plasture de micro-ace de 1,5 mm lungime.

Citiți și:  Dictatura COVID și Distrugerea Copiilor (VIDEO)

După ce au fost aplicate pe piele timp de două minute, micro-acele se dizolvă și lasă puncte mici sub piele, distribuite de exemplu sub formă de cerc sau CRUCE. Aceste mici puncte sunt vizibile doar de o parte din spectrul luminii invizibile pentru noi, aproape de infraroșu.

Un smartphone modificat, îndreptat spre piele, face ca cercul sau crucea să pară fluorescente pe ecran. Cercetătorii ar dori să ca vaccinul împotriva rujeolei sa fie injectat în aceelasi timp cu aceste mici puncte. Un medic ar putea vedea cu un smartphone, chiar si ani mai târziu, dacă persoana a fost vaccinată.

Se spune că tehnica este mai durabilă decât marcarea cu marquere indelebile – cercetătorii au simulat cinci ani de expunere la Soare. Și necesită mai puțină tehnologie decât o scanare a irisului sau întreținerea bazelor de date medicale.

Citiți și:  Binele cu forța înseamnă rău. Despre vaccinarea obligatorie

Limita conceptului este că tehnica va fi utilă pentru identificarea copiilor nevaccinați doar dacă aceasta va deveni instrumentul exclusiv. De asemenea, vor accepta oamenii mai multe marcaje sub piele pentru fiecare vaccin? Și ce se va întâmpla cu punctele pe trupurile copiilor care cresc?

Fundația Gates continuă proiectul și finanțează sondajele de opinie din Kenya, Malawi și Bangladesh pentru a stabili dacă oamenii vor fi gata să accepte aceste puncte cuantice microscopice sau preferă să se folosească de carnetele vechi de vaccinare. saccsiv

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.