Un alt zid Anti-TIGANI, de aceasta data in Satu Mare

sanumori

Locatarii unor apartamente din apropierea centrului municipiului Satu Mare au ridicat un zid inalt de trei metri pentru a se apara de vecinii lor tigani pe care ii acuza de ani buni ca fac scandal zilnic. Locuintele sunt situate la doar o strada distanta de Gradina Romei, unul dintre principalele locuri unde locuitorii din Satu Mare se pot relaxa in timpul liber. Un zid similar a fost construit recent in Baia Mare, scopul declarat fiind insa diferit.

Zidul anti-tigani din Satu Mare a fost inaltat pe strada Corvinilor 26 si ii speara pe locatarii nemultumiti de cei 13 vecini de etnie roma care le dau batai de cap. Zidul le-a blocat acestora din urma accesul spre iesirea din curte, motiv pentru care sunt nevoiti sa foloseasca o intrare improvizata.

Atat oamenii care au decis sa ridice zidul, cat si alt vecini ai familiilor de romi se plang de cativa ani buni in primul rand de faptul ca acestia au transformat curtea intr-o adevarata groapa de gunoi.

Zidul nu poate fi daramat

Viceprimarul Gabor Kereskenyi, citat de Adevarul, sustine ca, desi este deranjat de semnificatia zidului, nu poate lua nicio masura, intrucat acesta a fost ridicat pe proprietate privata. Acesta mai sustine ca exista mai multe procese pe rol in care sunt implicate familiile de acolo si ca o sentinta este astpetata in toamna.

Deocamdata, romii galagiosi si necivilizati sunt doar amendati, chiar daca nicio amenda nu este vreodata achitata.

La doi pasi de Gradina Romei

In mod ironic, strada pe care se petrece acest incident se afla in apropierea unui spatiu verde, unde oamenii cauta sa se relaxeze de fiecare data cand au ocazia. Este vorba despre Gradina Romei, separat de locul cu pricina de strada Avram Iancu, paralela cu strada Corvinilor.

Recent, in Gradina Romei au fost introduse sase hidrobiciclete in forma de lebeda, cu care satmarenii se pot plimba intr orele 11:00 si 21:00, la pretul de 10 lei pentru 20 de minute de plimbare.

Un alt zid, in Baia Mare

O intamplare similara s-a consumat luna trecuta in Baia Mare, judetul Maramures, unde autoritatile au ridicat un zid de 2 metri pentru a delimita un spatiu de langa unele blocuri sociale de carosabil. In presa, acesta a primit numele de „Marele zid tiganesc”, intrucat se presupune ca scopul real al zidului este ingradirea romilor din zona.

Dupa ridicarea zidului, primarul orasului a declarat ca intentioneaza sa-l transforme in obiectiv turistic si spatiu expozitional. – Sursa: SkyTrip

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.