Umilință MAXIMA pentru Dragnea și Dăncilă! PSD, lăsat pe dinafară

În ziua în care va avea loc Summit-ul de la Sibiu, socialiștii europeni vor mai avea o întâlnire privată unde vor discuta chestiuni legate de alegerile europarlamentare. Niciun membru PSD nu a fost invitat.

Socialiștii europeni se reunesc, la Sibiu, să discute despre alegerile europarlamentare și despre viitorul Uniunii Europene, însă niciun membru PSD nu a fost invitat, scrie Realitatea TV.

Socialiștii europeni se reunesc și, joi, la Sibiu, în cadrul unui eveniment fără caracter public, dar la care vor lua decizii care privesc alegerile din 26 mai. Din câte se pare, această reuniune va avea un caracter privat.

Viorica Dăncilă s-ar fi auto-invitat la întâlnirea socialiștilor europeni, dar a fost refuzată. Ea ar fi vrut să discute cu Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și candidatul Partidului Socialiștilor Europeni la funcția de președinte al CE, care se află și el la Sibiu.

Klaus Iohannis a explicat faptul că Viorica Dăncilă nu a fost invitată la summit-ul UE de la Sibiu, nu din rea-voință, ci pentru că fiecare stat are un singur reprezentant la acest eveniment.

În această situație, Klaus Iohannis va fi reprezentantul României.

„Nu este nici o rea-voinţă, nici o rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui, în Consiliul European, şi noi ne întâlnim aici ca să lucrăm (…) Nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare, la care lumea ar sta şi ar pierde vremea/”, spune Iohannis, menţionând şi că „cine doreşte să participe la partea de distracţie este invitat la concert în Piaţa Mare, la liber”.

„Fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constituţională a României este de aşa natură că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, în cazul acesta eu. Aici, la Sibiu, vor fi întâlniri numai în format de Consiliu European, nu este prevăzută nicio manifestare în alt format decât Consiliul European. Noi facem invitaţii pentru Consiliul European doar preşedintelui Parlamentului European care vine în deschiderea Consilulul European şi face o prezentare. Atât este cutuma la Consiliul European. Iar aceste invitaţii le face preşedintele Consiliului European, care este domnul Tusk.”, a mai spus Iohannis

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *