Umilință cruntă pentru Florin Cîțu! Cuvinte grele pentru premierul României

Ludovic Orban s-a decis să rupă tăcerea. El a lansat o serie de acuzații incendiare la adresa echipei care îl susține pe Florin Cîțu la șefia PNL. Despre aceștia, liderul PNL a avut numai cuvinte dure. Mai mult chiar, Orban a povestit ce se petrece în aceste zile în interiorul partidului și ce presiuni se fac.

Ludovic Orban a explodat la adresa „echipei câştigătoare”, adică a celei care îl susţine pe Florin Cîţu în cursa pentru şefia partidulu. El a catalogat această sintagmă drept penibilă. Mai mult chiar, șeful PNL a arătat că aceasta semănă „armată de ocupaţie, care calcă în picioare în fiecare zi regulile democratice din partid”.

„Vă spun sincer că îmi ţin, deşi îmi vine permanent până în gât, strigătul de revoltă faţă de ceea ce se întâmplă în PNL de câteva luni. Nici nu pot să pronunţ sintagma echipa câştigătoare că deja este penibilă şi râde toată lumea de ei. Asta nu e echipă câştigătoare, asta seamănă cu o juntă, seamănă cu o armată de ocupaţie care calcă în picioare în fiecare zi regulile democratice din partid, care calcă în picioare toate normele de bun simţ care trebuie să caracterizeze relaţiile interumane dintre noi, care încearcă să obţină susţinere pentru un candidat care devine din ce în ce mai evident că nu-l vrea aproape nimeni. Cum? Prin ameninţare, prin presiuni, prin scoaterea din funcţii publice a celor care au curajul şi bărbăţia să recunoască pe faţă că mă sprijină”, a declarat Orban, duminică, în Vrancea, citat de news.ro.

Presiuni uriașe invocate de Orban
Orban a spus că este revoltat când vede preşedinţi de filiale judeţene care, în loc să-i fie recunoscători, procedează exact invers.

„Câtor demnitari nu li s-a cerut să scoată poza mea sau să nu apară sub nicio formă susţinerea pentru mine că altfel vor fi daţi afară. Un secretar de stat dintr-o filială în care am fost vineri, nu vă spun exact localitatea, a fost luat imediat la bastoane şi i s-a cerut să se uite în Monitorul Oficial ca să îşi vadă demiterea pentru că a avut curajul să ţină un discurs în susţinerea candidaturii mele. Până în gât îmi urcă aproape în fiecare zi revolta când văd preşedinţi de filiale judeţene care ar trebui să îmi fie recunoscători o viaţă pentru ce am făcut pentru ei şi care pur şi simplu mă umilesc, pur şi simplu calcă în picioare orice regulă, pur şi simplu de frica a ştiu eu ce sau din dorinţa de a pune mâna pe ce îşi doresc sunt în stare să îi umilească pe colegii lor, să îi transforme în sclavi”, a transmis Orban.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *