Ultimele ore din viaţa poliţistului-bolnav psihic din Pitești care şi-a ucis copilul şi s-a sinucis

Anchetatorii au refăcut filmul crimei care a îngrozit România.

Poliţistul din Piteşti şi-ar fi ucis copilul de trei ani după un plan bine pus la punct. Cu o seară înainte, şi-a luat arma de la serviciu sub pretextul unei misiuni. În ultimele ore de viaţă, şi-a scos fiul la o plimbare şi a vorbit la telefon cu fosta lui soţie. Era tulburat, spun surse din anchetă. În apartamentul groazei, colegii lui au găsit două scrisori de adio, dar şi o sticlă de alcool. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Două focuri de armă au schimbat destinul a două familii. O tânără poliţistă este devastată. Îşi ia acasă fiul de trei ani împuşcat mortal chiar de tatăl lui. Trupul poliţistului Marius Franţescu a fost ridicat de la morgă de părinţii lui.

Anchetatorii cred că ofiţerul de la Combaterea Crimei Organizate ar fi premeditat totul. Primul semn l-ar fi dat încă de vineri seară, când a plecat de la serviciu.

Marius Ştefan, procuror criminalist: „Două focuri au fost trase, câte unul pentru fiecare, cu arma din dotare, pe care a ridicat-o cu scopul de a participa la o misiune.”

Misiunea ar fi fost aceea de a-şi ucide copilul de trei ani şi şapte luni, apoi să-şi pună capăt zilelor. Ştia că soţia de care divorţase de doar câteva zile urma să-i aducă copilul. Apropiaţii spun că înainte să-l împuşte, ofiţerul l-ar fi scos pe băiat la o ultimă plimbare.

Ce i-a spus poliţistul la telefon mamei copilului pe care l-a ucis

O vecină povesteşte: „Mama a venit cam după ora 12. Şi mi-a zis că tot sună, de la 12 şi ceva… A sunat, a vorbit cu el la telefon că vine să îşi ia copilul. A sosit aici, era cu mama ei cu maşina. El i-a spus la telefon ceva de genul: mă derutezi, lasă-mă că mă derutezi. Aşa mi-a spus mama copilului.”

O altă vecină din blocul în care locuia tânărul poliţist vorbeşte şi ea despre posibilul motiv al tragediei: „Ce am auzit e că l-ar fi înţelat soţia cu un coleg şi asta l-a determinat să facă gestul ăsta. Nu a putut să stea fără soţia asta. A iubit-o foarte mult.”

În apartamentul groazei, lângă cele două trupuri, poliţiştii au găsit o sticlă cu alcool şi două scrisori de adio. Poliţiştul a lăsat un mesaj părinţilor şi unul fostei sale soţii.

Psihiatrul Gabi Diaconu încearcă să explice gestul poliţistului: „Aici vorbim de o furie foarte adâncă şi nu numai că vorbim de o furie foarte adâncă, dar şi una capabilă să depăşească şi să nulifice instinctele părinteşti.”

Psihiatrii vorbesc şi despre o aşa-zisă „cultură a ruşinii” în structurile Ministerului de Interne. Colegii nu vorbesc între ei despre problemele personale, cum ar fi un divorţ. Testările psihologice pentru ofiţerii care lucrează în astfel de structuri ale Ministerului Afacerilor Interne sunt date anual. Specialiştii spun însă că nu de puţine ori, ele pot fi depăşite fără probleme, astfel încât rezultatul să nu arate adevărul despre persoana intervievată.

La începutul anului, poliţistul trecuse cu brio testele psihilogice. Colegii cred că divorţul l-a măcinat şi nu a căutat un ajutor de specialitate. În schimb, ar fi devenit gelos, iar în tăcere ar fi pus la cale planul criminal. Ca o răzbunare pe mama copilului său, pe care o iubea încă din Academia de Poliţie Fotografiile arată că petreceau mult timp în natură, împreună cu copilul. Mulţi ani, tabloul de familie părea perfect.

Acum ancheta crimei urmate de sinucidere este condusă chiar de colegii care i-au cunoscut pe amândoi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.