ULTIMELE INFORMAȚII despre medicamentul care care te scapă de COVID în 5 zile

Aproximativ 90% dintre pacienții internați în spitale cu forme moderate sau grave de coronavirus, tratați cu un medicament din Israel, au fost externați în termen de maximum cinci zile, arată un nou studiu clinic.

Un nou studiu citat de Jerusalem Post arată că 93% dintr-un număr de 90 de pacienți internați cu forme moderate sau grave de COVID-19 în spitalele din Grecia, tratați cu un medicament produs în Israel, au fost externați în termen de maximum cinci zile de la internare.

Peste 90% dintre pacienții internați cu COVID-19 se vindecă după administrarea acestui tratament, susține studiul
Tratamentul dezvoltat de israelieni și cu care au fost tratați pacienții internați în mai multe unități medicale din Grecia poartă denumirea de EXO-CD24 și a fost dezvoltat pe baza unei molecule CD24. Aceasta este prezentă în corpul uman, în mod natural. Tratamentul a fost dezvoltat de Sourasky Medical Center din orașul Tel Aviv.

Potrivit informațiilor transmise de cercetători, studiul în cauză a fost realizat în Atena deoarece Israel nu dispune de un număr suficient de pacienți relevanți cercetărilor și arată că peste 90% dintre pacienții infectați cu forme moderate sau grave de coronavirus au fost externați în termen de cinci zile, în urma administrării medicamentului.

”Principalul țel al acestui studiu este să verificăm dacă medicamentul este sigur”, a declarat profesorul și cercetătorul Nadir Arber.

Studiul a fost demarat în două faze clinice, I și II. Testul clinic de fază I a fost realizat în Israel, în iarna anului 2020, și a arătat că 29 din 30 de pacienți internați în condițiile amintite anterior, s-au recuperat, în urma tratamentului, într-un termen de câteva zile.

Efectele adverse ale tratamentului dezvoltat de Israel
Al doilea test clinic, de fază II, realizat în Atena, nu face decât să confirme primele informații obținute de oamenii de știință.

Profesorul și cercetătorul Nadir Arber a vorbit și despre efectele adverse ale tratamentului, susținând că, momentan, nu au fost raportate reacții semnificative.

„Până în prezent, nu am înregistrat efecte secundare semnificative la niciun pacient din ambele grupe”, a declarat Nadir Arber.

„Este important să ne amintim că 19 din 20 de pacienți cu COVID-19 nu au nevoie de terapie. După o fereastră de cinci până la 12 zile, în cazul a aproximativ 5% dintre pacienți starea începe să se deterioreze“, a mai explicat Arber.

Principala cauză a deteriorării clinice este reprezentată de activarea sistemului imunitar, denumită de specialiști „furtuna de citokine”. În cazul pacienților infectați cu coronavirus, sistemul începe să atace celule sănătoase din plămâni. „Aceasta este exact problema vizată de tratamentul pe care l-am dezvoltat”, a mai spus profesorul.

Studiile clinice continuă, potrivit sursei citate. Astfel, aproximativ 155 de pacienți cu coronavirus vor lua parte la cercetări. La două treimi dintre aceștia li se va administra tratamentul, iar o treime un placebo. Studiul va fi realizat în Israel, însă pot fi vizați și pacienți din alte teritorii, dacă numărul pacienților nu va fi suficient pentru realizarea cercetătorilor.

Sursa: evz.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *