ULTIMATUMUL Chinei: Independența înseamnă război. Breaking news mondial

În fața „provocării” și a „ingerințelor străine”, a se citi SUA, Bejingul a amenințat „provincia rebelă” Taiwan cu un conflict armat.

Ultimatum al Chinei pentru Taiwan: Independența înseamnă război. Beijingul a formulat ceea ce pare un ultimatum la adresa Taiwanului. Revendicat de China ca teritoriu propriu.

Joi, China a ridicat decisiv tonul. Avertizând, după intensificarea recentă a activităților militare în apropierea insulei, că „independența înseamnă război”.

Și că forțele armate chineze vor lua măsuri pentru a răspunde „provocărilor și ingerinței străine”.

Taiwan a raportat că mai multe avioane de luptă și bombardiere chineze au intrat în zona de identificare din sud-vestul insulei. Generând îngrijorări la Washington.

China consideră că guvernul de la Taipei, ales democratic, va duce insula către o declarație de independență.

Citiți și:  China trimite o undă de șoc la nivel mondial. Amenințare FARA PRECEDENT

Deși președintele Tsai Ing-wen a afirmat în repetate rânduri că este deja o țară independentă. Numită Republica Chineză, denumirea sa oficială.

Cei care se joacă cu focul se vor arde
„Taiwanul este o parte inseparabilă a Chinei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al Apărării, Wu Qian. Acesta fusese întrebat despre activitățile recente ale forțelor aeriene deasupra „insulei rebele”, scrie Reuters.

„Activitățile militare desfășurate de Armata Populară de Eliberare a Chinei în Strâmtoarea Taiwan sunt acțiuni necesare”, a spus Wu.

„Pentru a face față situației actuale de securitate din Strâmtoarea Taiwan”. „Și pentru a proteja suveranitatea și securitatea națională”.

„Sunt un răspuns solemn la ingerințele externe și provocările din partea forțelor «independenței Taiwanului»”, a adăugat el.

Incursiunile chineze au coincis cu intrarea unui grup aeronaval al SUA în disputata Marea Chinei de Sud. Potrivit americanilor, pentru a promova „libertatea navigației pe mare”.

Citiți și:  China trimite o undă de șoc la nivel mondial. Amenințare FARA PRECEDENT

Wu a spus că o „mână” de oameni din Taiwan caută independența insulei. „Prevenim aceste „elemente” (termenul comunist pentru persoane, indivizi – n. red.) ale independenței Taiwanului”. „Cei care se joacă cu focul se vor arde”. „Iar independența Taiwanului înseamnă război”, a adăugat el.

Recent, Statele Unite au declarat că sprijinul Washingtonului pentru Taiwan este „solid ca o stâncă”. Și anul trecut, SUA a semnat un contract masiv de vânzare de armament către Taipei.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.