Ultima redută de onoare pentru SUA a căzut odată cu uciderea solului de pace Soleimani!

Un site al veteranilor americani împotriva războiului ne anunţă că asasinarea lui Soleimani a fost o încălcare a ultimei reguli primare, care mai putea acorda un rest minimal de onoare SUA.

Nu au fost necesare interceptări magice, aflăm acum din Irak, pentru a aranja asasinarea lui Soleimani. Ambuscada a fost pusă în scenă prin canale diplomatice, atrăgându-l pe Soleimani în Irak pentru a primi o ofertă de sancțiuni reduse de la președintele Trump. Generalul Qasem Soleimani a aterizat în Irak pentru a se întâlni cu prim-ministrul Adel Mahdi, care urma să primească un mesaj pentru Iran din partea președintelui Trump. În schimb, a fost ucis, nota diplomatică a secretarului de stat Michael Pompeo, trimisului iranian Soleimani, fiind, de fapt, o invitație într-o ambuscadă.

Soleimani a zburat de la Damasc și a fost ucis atunci când a părăsit check-in-ul diplomatic de la Aeroportul Internațional de la Bagdad. Irakul acționa ca intermediar între Teheran și Washington, generalul Soleimani acționând în calitate de reprezentant diplomatic al Iranului.

Lui Soleimani îi fusese cerut de către Guvernul irakian să organizeze și să instruiască forțele care au învins ISIS, un proces care continuă pe măsură ce continua și în Siria, în parteneriat cu Rusia și Turcia, ca parte a Coaliției de la Astana.

Paul Ghitiu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.