ULTIMA ORA. Zonele din ţară care vor fi lovite de furtuni şi grindină. ALERTA

Elena Mateescu, directorul Administraţiei de Meteorologie, a vorbit miercuri în exclusivitate la Antena 3, despre zonele din ţară care vor fi lovite de furtuni şi grindină. “Vorbim în continuare de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină, averse cu caracter torenţial şi cantităţi de apă ce pot depăşi 25-35 l/mp şi la nivel local 40 l/mp, aceste zone fiind sub incidenţa unei atenţionări meteorologice de cod galben”, a anunţat directorul ANM.

“Sunt vizate în primul rând, până mâine dimineaţă la ora 6, zone din Oltenia, Muntenia, zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură. Vorbim în continuare de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină, averse cu caracter torenţial şi cantităţi de apă ce pot depăşi 25-35 l/mp şi la nivel local 40 l/mp, aceste zone fiind sub incidenţa unei atenţionări meteorologice de cod galben.

Până sâmbătă dimineaţa la ora 10 va fi în vigoare informarea meteorologică ce vizează în special zona de munte, sudul, estul şi centrul ţării, unde vorbim de aceleaşi tipuri de manifestări din perspectiva instabilităţii atmosferice de ploi cu caracter torenţial, vijelii pe intervale scurte de timp, cantităţi de apă de 20 l/mp la nivel local 30-50 l/mp.

Din punct de vedere termic, dacă la această oră înregistrăm valori de 2 de grade Celsius la Calafat, 25-26 de grade Celsius în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, în Dobrogea, doar în Banat, Crişana – valori de 21 de grade Celsius, în Moldova 17-19 grade Celsius, iar în Transilvania 18-20 de grade Celsius. Weekendul vine cu valori de temperaturi uşor mai coborâte: 16-24 de grade Celsius pe parcursul zilei de vineri, iar sâmbătă o uşoară creştere: 18-26 de grade Ceşlsius şi duminică în aceleaşi limite ale valorilor maxime”, a anunţat Elena Mateescu miercuri, în exclusivitate la Antena 3.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!