ULTIMA ORA: (Video) Extremistul Csibi Barna revine: Vom macina toti sugarii romani!

Cetateanul roman Csibi Barna s-a facut cunoscut dupa ce l-a spanzurat simbolic, in 2011, pe Avram Iancu, in piata centrala din Miercurea-Ciuc. Vinerea trecuta, Csibi Barna s-a aflat in grupul suporterilor secui care a facut jonctiunea cu trenul galeriei Ungariei in gara din Brasov.
Extremistul-Csibi-Barna-revine--Vom-macina-toti-sugarii-romani--Video-
Csibi Barna: „Avram Iancu a fost un criminal!”

Intr-un articol intitulat „‘Vom macina toti sugarii romani’ – fanii maghiari la Bucuresti”, Csibi a postat pe blogul sau mai multe filmulete in care scandeaza, impreuna cu fanii secui, lozinci impotriva Romaniei: „Cine nu sare este roman imputit”, „Ardealul va mai fi al Ungariei”, „Sa piara Trianonul”.

Despre incidentele din stadion, Csibi a notat:”45.000 de valahi (olahi) incita pe criterii etnice, cu un concert de fluieraturi umilesc imnul maghiar si solicita constant evacuarea maghiarilor din Romania, totul cu incurajarea celor 6.000 de politisti si jandarmi prezenti”.

Csibi Barna are dosar penal pentru comercializare de simboluri xenofobe

„Fanii maghiari au replicat cu demnitate la ‘imnul’ valahilor”, a comentat Csibi decizia galeriei Ungariei de a se intoarce cu spatele.

Csibi Barna a fost prezent si la „mitingul” organizat in jurul stadionului „Ferenc Puskas” din Budapesta in seara zilei de 22 martie, cu ocazia partidei Ungaria-Romania, disputata cu portile inchise. Atunci, el a prezentat din nou un steag cu mesajul: „Tinutul Secuiesc nu apartine Romaniei”.

Sursa: Ziare.com

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.