ULTIMA ORĂ Un SECRETAR de STAT A FOST SĂLTAT de procurori

Procurorii au făcut percheziții, luni seară, la sediul Romatsa și au ridicat mai multe documente, într-un dosar ce vizează posibile nereguli referitoare la anumite contracte de consultanță încheiate cu niște firme.

Conform Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, 6 persoane au fost duse la audier. Se pare că procurorii au cerut documente referitare la contractele de consultanță juridică încheiate de Romatsa în perioada 2013-2017. Ar fi vorba despre un contract din 2017 pentru asistență juridică într-un proces cu ANAF.

Între cei 6 indivizi ridicați de procurori și polițiști se află actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, omul căruia Rovana Plumb i-a cedat atribuțiile de ministru interimar al Trasporturilor, și fostul director general al ROMATSA, Valentin Cimpuieru.

”Astăzi, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziție la sediul unei regii autonome, din municipiul București.
Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 297 din Codul Penal, cu încălcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative.

În urma acestei activități, s-au ridicat înscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistență juridică.
De asemenea, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost conduse 6 persoane, pentru audieri.”, precizează Direcția de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *