ULTIMA ORA Un alt ministru din Guvernul Cîţu, PE FARAS- SURSE PNL

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, riscă să fie remaniat. Surse liberale, citate de stiripesurse, au declarat că acesta l-a supărat până și pe Klaus Iohannis. Totul ar fi pornit după ce Năsui a cerut amânarea dezbaterilor parlamentare pe legea 5G.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, riscă să fie remaniat (SURSE PNL)
Așadar, surse liberale au declarat că o parte din liderii Partidului Național Liberal sunt de părere că ministrul Economiei ar trebui să plătească cu funcția. Aceleași surse spun că cererea lui Claudiu Năsui de a amâna dezbaterile parlamentare pe legea 5G l-a supărat până și pe Klaus Iohannis.

„Și Iohannis a fost foarte supărat pe ce a făcut Năsui”, mai spun sursele citate.

Sursele spun că liberalii cataloghează ca inadmisibil gestul ministrului, având în vedere că legea 5G era asumată de Guvern și avizată de CSAT. Liberalii mai spun că, dacă Năsui chiar avea observații tehnice, atunci trebuia să le ridice în coaliție sau în guvernul din care face parte.

Citiți și:  Lovitură IN PLIN pentru Klaus Iohannis. E cutremur pe scena politică

Gestul lui Năsui lasă loc de interpretări
Potrivit surselor PNL, gestul făcut de ministrul Economiei lasă loc de interpretări. Concret, pot apărea întrebări despre credibilitatea României în contextul în care țara s-a angajat într-un memorandum cu SUA să-i excludă pe chinezi din orice parteneriat pe 5G, proiectul fiind de importanță strategică.

Ministrul Economiei a mai spus că susține legea 5G trimisă în Parlament, dar este de părere că nu s-au respectat anumite proceduri. El mai spune că notificarea transmisă de către minister Parlamentului a fost în urma unei comunicări cu Comisia Europeană.

Ce spune premierul
Premierul Florin Cîţu a anunţat că proiectul de lege privind 5G va merge în procedură de urgenţă şi se aşteaptă ca raportul să fie în această săptămâna în Camera Deputaţilor şi apoi să meargă în Senat.

Florin Cîţu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă este surprins de decizia ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de a cere amânarea legii 5G şi dacă aceasta i-a oferit explicaţii în acest sens.

Citiți și:  Lovitură IN PLIN pentru Klaus Iohannis. E cutremur pe scena politică

“Am văzut că a şi comunicat. Lucrurile sunt clare, rămâne aşa cum a stabilit Guvernul. Am vorbit cu membrii în Parlament şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, va fi procedură de urgenţă, nu se va întâmpla nimic, acest proiect de lege va merge în procedură de urgenţă, mă aştept raportul să fie în Camera Deputaţilor în această săptămână şi apoi să meargă la Senat”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîţu s-a arătat surprins, joi, de decizia ministrului Economiei Claudiu Năsui de a solicita amânarea dezbaterii în Parlament a propunerii legislative care reglementează implementarea reţelelor 5G, în contextul în care pe 15 aprilie Executivul a aprobat un proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!