Ultimă oră! Toți românii cu credit la bancă sunt vizați

Anunț vital pentru românii care au contractat un credit în lei. Anunțul face referire la fluctuațiile indicelui ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor.

Anunţ vital pentru românii care au contractat un credit în lei. Anunţul face referire la fluctuaţiile indicelui ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor.

Indicele ROBOR la trei luni se într-o uşoară scădere, ajungând până la 3.03%. Astfel, din 25 octombrie şi până în prezent, indicele se află într-o scădere constantă, oferind motive de speranţă românilor cu credite în lei.

Guvernul introduce, de la 1 ianuarie 2019, o „taxă pe lăcomie” pe activele băncilor, acestea urmând să fie taxate diferenţiat, în funcţie de nivelul Robor la 3 şi la 6 luni şi speră să obţină suplimentar 3,6 miliarde de lei anul viitor.

Opoziţia însă face presiuni ca prevederile Ordonanţei adoptată de Guvern să fie anulate. PNL a adresat o somaţie publică Avocatului Poporului pentru a sesiza Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea OUG cu măsuri fiscal-bugetare adoptate vineri de Guvern, pentru că „afectează libertatea economică şi produce prejudicii grave drepturilor românilor”, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile