PRESA LOCALA: TIGANII COMERCIANTI CARE AU RAMAS FARA TARABE IN CENTRUL BUZAULUI AU INCENDIAT, CEL MAI PROBABIL, BISERICA SFINTII INGERI!

sf-ingeri
Conform informatiilor publicate pe site-urile de presa NewsBuzau.ro si SansaNews.ro, un incediu a avut loc in aceasta dimineata la Biserica Sfintii Ingeri din Municipiul Buzau.

Citam stirile aparute pe siteurile locale de presa:

NewsBuzau: Un incendiu a izbucnit luni dimineata – aproximativ ora 5 dimineata – la biserica Sfintii ingeri din centrul orasului. Pompierii s-au deplasat la fata locului cu autospeciale dotate cu spuma si apa. Deocamdata nu se stie de la ce a izbucnit incendiul, oamenii legii cercetand cazul.

Potrivit unor martori, geamul de la altar (dinspre strada Tunel) a fost spart intentionat (proximativ ora 4:30) si s-a aruncat cu material incendiar in altarul sfantului lacas. A ars Scaunul Arhieresc (o fi semn divin?), cateva vesminte preotesti si aproximativ 10 metri din covor. Incendiul a fost stins la timp.

foc-altar

SansaNews: O parte din altarul Bisericii Sfintii Ingeri a ars in zorii zilei de luni. In jurul orei 5 un taximetrist din zona parcului central a anuntat la 112 ca din interiorul lacasui de cult iese fum.

Imediat la fata locului a au sosit doua masini de pompieri iar lucratorii de la ISU au localizat si stins rapid focul.

Potrivit unor surse oficiale citiva taximetristi au declarat ca a auzit,la un moment dat un zgomot de geam spart si au zarit in o silueta care a aruncat o sticla in flacari prin fereastra bisericii.

Politia a deschis o ancheta intrucit varianata unei miini criminale este de luat in calcul deoarece, de curind, s-a pus problema evacuarii unor comercianti care au afaceri in parculetul din apropierea bisericii. Lacasul de cult este monument istoric si este frecventat saptaminal de mii de credincioasi.

VEZI SI: VIDEO – CAZ REVOLTATOR IN SPITALUL DE URGENTE BUZAU / PACIENTI LASATI SA MOARA PE HOLURI, MEDICI CARE MINT SI PAZNICI CARE AMENINTA CU BATAIA

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *