ULTIMA ORA: TERORISTI PRINSI IN ROMANIA

Doi cetateni apatrizi, acuzati de propaganda terorista, au fost declarati, de Curtea de Apel Bucuresti, indezirabili in Romania pe o perioada de 10 ani, a anuntat vineri Serviciul Roman de Informatii (SRI).

La sesizarea Serviciului Roman de Informatii, Curtea de Apel Bucuresti a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru Romania a cetatenilor apatrizi F.A, si B.M., pentru o perioada de 10 ani.

Potrivit portalului instantelor, este vorba de Faraj Amir si Bazm Mohammed.

Conform SRI, cei doi au manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale de propaganda terorista, fiind implicati in promovarea acestora cu intentia de a convinge si a atrage noi adepti.

De asemenea, ei au un comportament, atitudini si opinii specifice persoanelor aflate in proces de radicalizare.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Avand in vedere aspectele mentionate, SRI a actionat in scopul prevenirii materializarii amenintarilor la adresa securitatii nationale, rezultate din prezenta si activitatile desfasurate pe teritoriul Romaniei de catre cetatenii straini.

Ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti nr. 1112/2021, strainii au fost luati in custodie publica la data de 9 iulie, de catre Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrari, in vederea indepartarii de pe teritoriul national.

In calitate de autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, SRI are ca misiune prioritara prevenirea oricaror riscuri si amenintari pe profil antiterorist, cooperand constant in acest sens cu celelalte institutii din cadrul SNPCT, precum si cu partenerii externi.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!