Ultimă oră! Se MAJOREAZA salariile cu 25% pentru unele categorii de bugetari


Camera Deputaților a votat, marți, proiectul de lege prin care se majorează salariile cu până la 25% pentru anumiți bugetari.

Concret este vorba despre personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare, precum şi personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat.

Aceștia vor beneficia de un spor de până la 25%, potrivit unui act normativ adoptat de deputați.

„Art.15 1. – (1) Personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare, precum şi personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/solda de funcţie de până la 25%, în condiţiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.
(2) Categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului prevăzut la alin.(1) se stabilesc în funcţie de locul de muncă şi certificatul/avizul de securitate deţinut, obţinut potrivit legii, precum şi de nivelul de secretizare al informaţiilor la care persoana are acces.

Citiți și:  Breaking news! Au fost MAJORATE salariile acestor bugetari

(3) Sporul prevăzut la alin.(1) şi indemnizaţia prevăzută la art.18 nu se pot acorda cumulat aceleiaşi persoane.”, se precizează în proiectul adoptat azi.

Camera Deputaților este for decizional. În cazul în care proiectul de lege nu va fi atacat la CCR, acesta se duce spre promulgare la Klaus Iohannis.

Bugetul.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

1.810 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile