ULTIMA ORA. SCENARIU BOMBA pentru Palatul Victoria. Cine ar putea reveni în fotoliul de premier

Coaliția PSD-ALDE are majoritate în Parlament și toți actorii politici din Opoziție admit că o moțiune de cenzură este sortită eșecului și ar întări și mai mult cele două formațiuni.

Andrei Caramitru a lansat un scenariu potrivit căruia reîntoarcerea lui Mihai Tudose la Palatul Victoria pentru a forma guvernul ar fi varianta câștigătoare: ar îndepărta cabinetul Dăncilă, ar sparge PSD-ul și ar deschide calea pentru actualele partide de opoziție.

„PSD e vulnerabilizat. Trebuie atacat acum. Va veni o motiune de cenzură. Cum trebuie jucat?

PSD/ALDE au majoritatea in parlament. Deci e greu. PNL e prima vioară pentru motiune pentru că au multi parlamentari. USR a spus clar și corect ca susține orice soluție non-PSD dar nu intră cu miniștri la Guvernare.

PNL poate juca ca până acum – să propună un prim ministru de la ei (Orban) – care garantează că moțiunea nu va trece și PSD se va consolida. Singura soluție – și cea mai deșteaptă – este ca primul ministru de după Viorica sa fie Tudose. De ce? – 1) Se poate ca soluția sa treacă la vot. ALDE posibil să accepte (se distanțează de PSD si își păstrează o șansa ipotetică sa treacă pragul data viitoare). UDMR la fel. O parte din PSD la fel. – 2) Dacă Tudose devine prim ministru, o parte din filialele PSD pot trece la ProRomânia. Ceea ce înseamnă ca vechiul PSD se dezintegrează. La următoarele alegeri PSD merge spre 15% și ProRo creste spre 12%. Pentru noi – este cel mai bun lucru – nu mai exista un pol puternic anti-European și PSD gradual devine irelevant (și Ponta rămâne suficient de mic ca să nu poată face jocurile) – 3) se poate negocia cu Tudose o serie de OUG-uri esențiale: alinierea legilor justiției cu MCV; legea electorală inclusiv votul la distanță; votul la locale in 2 tururi; eliminarea OUG114 etc.

Citiți și:  Andrei Caramitru A EXPLODAT: 'Useriștii sunt de fapt proștii satului, bâtă, capete seci'

Deci cheia e la Orban. Dacă joaca bine rezolvam problema. Dacă nu – înseamnă că face un blat tactic care permite PSD să se regrupeze.

Dacă joaca bine – voi fi primul care aplaudă și mulțumește PNL-ul. Dacă nu – o sa ii atac public. Ca să știți”, a scris Caramitru pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.