fbpx
JUSTITIENOUTATI

ULTIMA ORA: Sase perchezitii efectuate de politistii suceveni in aceasta dimineata

In aceasta dimineata politistii suceveni au desfasurat 6 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Suceava si Botosani, fiind vizata o grupare formata din mai multe persoane de etnie tiganeasca despre care exista indicii ca au savarsit mai multe furturi si talharii in perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, victime fiind, cu predilectie, persoane varstnice.
In baza probatoriului administrat de politisti, instanta competenta a emis 6 autorizatii de perchezitie care au fost puse in executare de 30 de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, luptatori ai Serviciului de Actiuni Speciale si agenti din cadrul Sectiei de Politie Rurala Adancata. Au fost efectuate 5 perchezitii domiciliare in comunele Adancata si Siminicea din Judetul Suceava si o perchezitie in comuna Vladeni, judetul Botosani.

Au fost vizate 6 persoane, respectiv M. Vasile de 23 de ani, S.M. de 17 ani, M. Gheorghe de 28 de ani, S. Florin de 22 de ani, toti din comuna Adancata, U. Gheorghe de 46 de ani din comuna Siminicea si M. Dan de 31 de ani din comuna Vladeni, jud. Botosani.
Despre cele 6 persoane existau indicii ca au fost implicate in savarsirea mai multor furturi si talharii in zona limitrofa a municipiului Suceava, sau ca au valorificat bunuri obtinute urmare a savarsirii infractiunilor.
Astfel, la data de 27.11.2013, un barbat de 86 de ani din orasul Salcea, a fost victima unei infractiuni de talharie in propria locuinta, fiind deposedat prin violenta de suma de 1400 lei. De asemenea, la data de 20.12.2013, un alt batran de 86 de ani din satul Grigoresti a fost deposedat prin violenta si amenintari de suma de 600 lei pe care o avea in locuinta.

Ulterior, la data de 08.01.2014, ora 19:06, persoane necunoscute si mascate au patruns prin efractie in locuinta unei batrane de 86 ani, din comuna Adincata, de unde au sustras bunuri.
La fata locului s-a constatat ca locuinta este amplasata la periferia satului Fetesti, comuna Adancata. In seara de 08.01.2014, ora 18.45, in timp ce batrana se afla la domiciliu, doua persoane necunoscute, au patruns prin fortarea usii de acces, care era asigurata cu un foraibar, in interiorul imobilului, au ravasit obiectele de mobilier si au sustras mai multe bunuri si sume de bani. .
La inceputul lunii februarie, in data de 04.02.2014, ora 22.00, Politia orasului Salcea a fost sesizata cu privire la faptul ca o batrana de 72 ani, a fost talharita, fiindu-i sustrasa sub amenintare suma de 400 lei din locuinta.
Din cercetari, politistii au stabilit faptul ca, in jurul orei 21.00, in timp ce se afla la domiciliu, locuind singura, in locuinta victimei au patruns doua persoane, despre care aceasta nu a putut da relatii si care i-au solicitat sa le dea sumele de bani pe care le detine in locuinta, ulterior sustragand dintr-un dulap suma de 400 lei.
Dupa insusirea sumei de bani, autorii au sustras si mai multe bunuri mobile ale persoanei vatamate si au parasit locul faptei.
Avand in vedere modul de operare folosit si pericolul social reprezentat de acest gen de infractionalitate, cauzele au fost conexate si preluate de o echipa de specialisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale – IPJ Suceava, politistii judiciaristi desfasurand activitati investigative complexe si de cercetare penala.
Urmare a datelor obtinute si a materialului probator administrat s-a stabilit ca cele 6 persoane interactionau in mod frecvent in vederea punerii in aplicare a diferitelor rezolutii infractionale, fiind specializate in deposedarea prin violenta a victimelor de bunuri si valori, comercializarea bunurilor produs al infractiunii sau asigurarea documentarii si planificarii activitatilor infractionale.
In urma perchezitiilor toate persoanele vizate au fost identificate si conduse la audieri, urmand a se dispune masuri procedurale conform gradului de participatie.
De asemenea,in urma perchezitiilor au fost ridicate de la locuintele celor 6 si din alte anexe mai multe bunuri si inscrisuri cu valoare probatorie in cauza.
Cercetarile sunt continuate de politisti in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a persoanelor implicate, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se dispuna procedural.

Sursa: Nationalisti.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.