ULTIMA ORĂ: PSD nu se lasa. A cerut în plenul Camerei Deputaţilor respingerea unui IMPORTANT amendament la legea privind starea de alertă


Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis , a cerut respingerea amendamentului la legea privind starea de alertă care prevedea intrarea în vigoare a legii la momentul publicării în Monitorul Oficial. Amendamentul, depus de deputatul PNL Florin Roman şi adoptat de Comisia Juridică, a fost adoptat de Comisia Juridică a Camerei.

După consultările între liderii grupurilor parlamentare, s-a convenit supunerea la vot în plen şi respingerea amendamentului. Iniţiatorul a anunţat că este de acord cu această soluţie.

„Înţeleg că există posibilitatea ca Avocatul Poporului să aibă o acţiune la CCR în baza acestui amendament şi trebuie să avem grijă ca întreg corpul legii să fie constituţional”, a declarat Roman.

Citiți și:  Orban face un ANUNT de ULTIMA ORA: Ce se intampla cu starea de alertă

„(3) Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.”, prevede amendamentul lui Roman, care încalcă însă articolul 78 din Constituţie:

„Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.”

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile