ULTIMA ORĂ: PSD nu se lasa. A cerut în plenul Camerei Deputaţilor respingerea unui IMPORTANT amendament la legea privind starea de alertă


Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis , a cerut respingerea amendamentului la legea privind starea de alertă care prevedea intrarea în vigoare a legii la momentul publicării în Monitorul Oficial. Amendamentul, depus de deputatul PNL Florin Roman şi adoptat de Comisia Juridică, a fost adoptat de Comisia Juridică a Camerei.

După consultările între liderii grupurilor parlamentare, s-a convenit supunerea la vot în plen şi respingerea amendamentului. Iniţiatorul a anunţat că este de acord cu această soluţie.

„Înţeleg că există posibilitatea ca Avocatul Poporului să aibă o acţiune la CCR în baza acestui amendament şi trebuie să avem grijă ca întreg corpul legii să fie constituţional”, a declarat Roman.

„(3) Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.”, prevede amendamentul lui Roman, care încalcă însă articolul 78 din Constituţie:

„Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *