ULTIMA ORĂ. PNL, prin vocea deputatului Dan Vâlceanu, anunta CU CE PROCENT vor fi majorate PENSIILE in toamna


PNL a anunțat, în repetate rânduri, că va majora pensiile așa cum scrie în lege, când liderii erau întrebați, de presă, dacă Guvernul va respecta creșterile cu 40% pentru pensiile românilor. Însă, unul dintre șefii partidului, Dan Vâlceanu, deputat, a recunoscut, în premieră, joi seara, că liberalii nu vor majora pensiile cu 40 de procente, ci doar cu 10.

”Eu cred că procentul avansat de domnul Stolojan, de 10%, este unul realist. Anul ăsta, majorarea pensiilor cu 40% este foarte dificilă. Nu a adus PNL coronavirusul și criza economică în România.”, a spus Dan Vâlceanu, la România TV.

De altfel, și premierul Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că pensiile nu vor fi majorate cu 40%. El a declarat, joi, că Guvernul doreşte creşterea pensiilor, dar urmăreşte „cu mare atenţie evoluţia economiei”, pentru a lua cele mai bune decizii.

Citiți și:  Lovitură pentru Guvern după decizia CCR privind majorarea pensiilor cu 40%

Întrebat dacă au fost discuţii în cadrul Guvernului pentru majorarea pensiilor cu un procent mai mic de 40%, de la 1 septembrie, Orban a replicat că, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor va trebui să prezinte un raport privind evoluţia economiei şi a bugetului.

„Guvernul are ca obiectiv creşterea pensiilor. Sigur că urmărim cu mare atenţie evoluţia economiei. La şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor şi Guvernul trebuie să prezinte un raport privind evoluţia economiei şi a bugetului. De asemenea, ne vom baza pe prognozele realizate de Comisia Naţională de Prognoză şi pe prognozele partenerilor noştri, astfel încât să luăm cele mai bune decizii, iar creşterea pensiilor să ducă la îmbunătăţirea vieţii părinţilor şi bunicilor noştri, dar în acelaşi timp să şi putem garanta plata pensiilor crescute”, a arătat prim-ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute cu ocazia unei vizite la Uzina Dacia de la Mioveni.

Citiți și:  News alert. PENSII majorate în fiecare lună! Cine propune acest lucru

Sursa: stiripesurse.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile