ULTIMA ORA Peste 70 de morți și cel puțin 100 de răniți in dublul atentat sinucigaș din Kabul

Dublul atentat sinucigaş comis joi în apropierea Aeroportului din Kabul este opera filialei afgane a reţelei teroriste Stat Islamic, afirmă un oficial guvernamental de la Washington, citat de agenţia Associated Press.

RIA Novosti, care citează o sursă din Ministerul Sănătății din Afganistan, raportează o creștere a numărului de morți în atacul terorist la 70, iar numărul răniților – peste 100.

Două explozii au avut loc, joi după-amiază, la Punctul de acces „Abbey” al Aeroportului internaţional din Kabul şi la Hotelul Baron, situat în apropiere.

„Putem confirma că explozia de la Punctul de acces Abbey a fost rezultatul unui atac complex soldat cu numeroase victime americane şi afgane. De asemenea, putem confirma cel puţin încă o explozie la Hotelul Baron, situat la distanţă mică de Punctul de acces Abbey”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, potrivit Mediafax.ro.

Un alt oficial de la Washington a declarat, sub protecţia anonimatului, că atacurile sinucigaşe par a fi opera filialei afgane a reţelei teroriste Stat Islamic.

Conform unor oficiali ruşi citaţi de agenţia Associated Press, bilanţul atacurilor de la Kabul este de cel puţin 13 morţi şi 15 răniţi. Printre persoanele rănite se numără militari americani, au declarat surse din cadrul armatei SUA.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *