ULTIMA ORĂ. PERICOL de RĂZBOI? Rusia a activat navele de atac şi sistemele de rachetă, din cauza exerciţiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră


Rusia a dispus plasarea în misiune a navelor de atac şi a sistemelor de rachete de pe litoralul Mării Negre, din cauza exerciţiului militar NATO „Sea Shield” („Scut maritim”), desfăşurat inclusiv în apele teritoriale ale României.

Centrul pentru Reacţie Rapidă şi Posibile Urgenţe al Flotei militare ruse a Mării Negre a prezentat luni o serie de măsuri de monitorizare a navelor Alianţei Nord-Atlantice care participă la exerciţiul „Sea Shield 2019”, scrie mediafax.ro.

Navele de recunoaştere, navele de atac şi sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenţia de presă Tass şi postul Russia Today.

Exerciţiul naval „Sea Shield 2019” a început în sud-vestul Mării Negre, cu participarea unor nave şi avioane militare din SUA, Bulgaria, Grecia, Canada, Olanda, România şi Turcia. La manevre sunt prezenţi şi militari din Georgia şi Ucraina.

Citiți și:  Putin pe urma lui Biden: introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Forțele Navale Române au anunţat că organizează, între 5-13 aprilie 2019, cel mai mare exercițiu multinațional naval, „Sea Shield 2019”, în apele teritoriale ale României şi în apele internaționale ale Mării Negre. La exercițiul din acest an participă aproximativ 2.200 de militari. Vor fi exersate proceduri comune de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață şi aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre. Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), scenariul exercițiului este fictiv şi urmărește planificarea şi executarea unei Operațiuni de Răspuns la Criză (CRO) sub mandatul unei Rezoluții a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (UNSC), în contextul unui mediu de securitate caracterizat prin amenințări simetrice şi asimetrice.

Citiți și:  ALERTA la granița cu România. Militari și dispozitive de război vor asigura paza la frontieră

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.