ULTIMA ORA. Orban, lovitură TOTALA pentru milioane de români

Joi, 16 iulie, a avut loc o şedinţă a conducerii centrale a PNL. În urma acesteia, premierul Ludovic Orban a venit cu un anunţ de maximă importanţă pentru români: alocaţiile pentru copii nu se vor dubla de la 1 august, aşa cum ar fi obligat de lege Guvernul. Prim-ministrul se justifică prin faptul că nu există suficienţi bani pentru asta la bugetul de stat.

Miercuri, Curtea Constituţională a decis că alocaţiile trebuie dublate de la 1 august, respingând astfel sesizarea înaintată de Guvern.

“Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul de Finanțe, analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie, dar vom adopta o soluţie care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată, pentru că nu avem resursele financiare necesare dublării acum a alocaţiilor. Obiectivul nostru este ca în maximum două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a declarat, joi, premierul Orban.

Citiți și:  Orban către Cîțu: "Băi nesimțitule!" Jigniri FARA PRECEDENT la finalul ședinței solemne din Parlament

Acum, liberalii trebuie să se confrunte şi cu adversarii din Partidul Social Democrat, care au ameninţat în mod clar că vor depune o moţiune de cenzură pentru a înlătura Cabinetul Orban dacă Guvernul nu respectă legea şi nu dublează alocaţiile pentru copii.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *