Ultimă oră! OMS, mesaj de ALERTA: Se impun noi RESTRICTII

Conform unui anunț făcut de OMS, ponderea persoanelor infectate cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a crescut de trei ori în aproximativ cinci luni la nivel mondial. Acest lucru este datorat lipsei de vigilență a tinerilor.

Potrivit unei analize efectuate de OMS, la nivelul celor 6 milioane de cazuri de infecţii cu noul coronavirus produse în perioada 24 februarie – 12 iulie, s-a constatat că ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a urcat de la 4,5% la 15%.

Locurile cu cele mai multe contaminări
Statele Unite se află pe primul loc cu un total de 4,8 milioane de cazuri. De asemenea, state europene precum Spania, Germania şi Franţa, şi state asiatice precum Japonia, au anunţat că mulţi dintre cei infectaţi sunt tineri.

„Persoanele mai tinere tind să fie mai puţin vigilente să poarte mască şi să respecte distanţarea socială”, a transmis Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranţă biologică la Johns Hopkins Hospital, în Baltimore, Maryland.

„Călătoriile măresc probabilitatea de contractare şi răspândire a Covid-19”, a adăugat aceasta. Potrivit celor spuse de specialist, tinerii circulă mai mult pentru a merge la serviciu, la plajă sau la pub, sau pentru a cumpăra alimente.

Necesitatea unor noi restricții
Creşterea numărului de cazuri noi a determinat unele ţări să impună noi restricţii asupra călătoriilor. Între timp, companiile farmaceutice încearcă să găsească un vaccin pentru virusul care a declanșat criza economică.

Trebuie menționat că în cazul copiilor cu vârste de 5-14 ani, ponderea infectărilor a fost de 4,6%, în creştere de la 0,8%, în perioada 24 februarie – 12 iulie, când testările au crescut, iar experţii în domeniul sănătăţii sunt îngrijoraţi că redeschiderea şcolilor ar purtea duce la o creştere a numărului de cazuri.

De asemenea, Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecţioase din Statele Unite, a cerut tinerilor, luna trecută, să menţină distanţarea socială, să poarte măşti şi să evite locurile aglomerate, avertizând că şi persoanele asimptomatice pot răspândi virusul.

Şi experţii în domeniul sănătăţii din alte ţări au cerut măsuri similare, ei spunând că tinerii infectaţi au simptome puţine.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *