ULTIMA ORA. O legendă a sportului din Romania a încetat din viaţă

O nouă veste proastă a lovit lumea sportului din România. O adevărată legendă, cu o carieră împresionantă în spate atât ca sportiv, cât şi ca antrenor, a încetat din viaţă la 67 de ani.

Este doliu în lumea sportului din ţara noastră. Federaţia Română de Atletism a anunţat, sâmbătă, pe site-ul său oficial, că antrenorul a încetat din viaţă la vârsta de 67 de ani.

Revenit în ţară şi stabilit la Suceava unde a organizat un centru performant pentru pregătirea aruncătorilor, Ioan Zanfirache a fost timp de şase ani antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion naţional şi multiplu medaliat internaţional în proba de aruncarea greutăţii.

Andrei Gag are în palmares, cu Ioan Zanfirache alături, două podiumuri la Jocurile Mondiale Universitare (locul 2 la Gwangju, Coreea de Sud, în 2015, şi un loc 3 la Taipei, Taiwan, doi ani mai târziu), o medalie de argint la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016, an în care a ratat prezenţa în finala Jocurilor Olimpice de la Rio, cu toate ca a avut a avut acelaşi rezultat cu cel al ultimului admis!”, transmite Federaţia Română de Atletism în mesajul său.

„Ioan Zanfirache a fost unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din atletismul românesc şi mondial. În anul 1988 a părăsit România (unde activase în cadrul clubului Dinamo Bucureşti), stabilindu-se în Australia, împreună cu soţia, dar şi atleta sa, Daniela Costian (şi astăzi recordmana României la aruncarea discului).

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.