Ultimă oră! Noi RESTRICTII au fost aprobate la Guvern

Guvernul a adoptat noi măsuri de restricție care, în mare parte, privesc nevaccinații. Premierul Florin Cîțu urmează să facă declarații cu privire la situația epidemiologică din țară și măsurile pe care Executivul va urma să le implementeze pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului. Anunțul vine în contextul în care Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, vineri, impunerea unor restricții dure în Capitală.

Schimbări drastice de pe o zi pe alta. Totul la mâna Guvernului
Pe de o parte, CMBSU a decis interzicerea nunților și botezurilor, precum și închiderea restaurantelor, cafenelelor și localurilor, pe fondul ratei de incidență care a depășit pragul de 6 cazuri de infectare la mia de locuitori.

De asemenea, autoritățile din Capitală au hotărât și restricționarea programului magazinelor și a operatorilor economici, aceștia având posibilitatea de a funcționa doar la ora 18.00.

Citiți și:  NEWS ALERT! Noi RESTRICȚII în România: măștile FFP2 sau chirurgicale, obligatorii

Decizia trebuie însă aprobată de Guvern, care în ședința de sâmbătă ar fi decis impunerea restricțiilor doar pentru persoanele nevaccinate, potrivit Antena3. După publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Guvernului, aceasta trebuie să fie aprobată și de către CNSU.

Accesul nevaccinaților a fost restricționat: Nu va mai conta dacă au trecut prin boală
Conform sursei citate, în ședința de Guvern de sâmbătă s-au discutat restricții care vizează în mod special pentru persoanele nevaccinate. Dacă până în prezent, persoanele care au trecut prin boală sau au prezentat un test negativ COVID-19 aveau acces în localuri, Guvernul ar fi decis noi restricții pentru aceștia. Astfel, în restaurante, cafenele, baruri și alte localuri vor putea intra doar persoanele vaccinate, potrivit sursei citate.

Citiți și:  Avocatul Poporului: "pandemia actuală înseamnă sfârșitul drepturilor omului"

De asemenea, pentru persoanele nevaccinate se va impune carantină de noapte, pe perioada weekend-ului. Astfel, acestea nu vor putea să circule în intervalul orar 22.00 – 05.00.

Magazinele și operatorii economici vor putea să activeze până la ora 22.00, față de decizia CMBSU, care stabilește restricționarea activității până la ora 18.00.

Masca de protecție va deveni obligatorie și în spațiile deschise aglomerate.

Sursa:m evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *