ULTIMA ORA: MOLDOVAN A MURIT. Generația de AUR a fotbalului românesc este în DOLIU

Victor Moldovan, ultimul supraviețuitor al marii echipe de fotbal CCA București (n.r. Casa Centrală a Armatei. Din 1961 aceasta a devenit cunoscută drept Steaua București), a murit miercuri, 3 octombrie, în apartamentul său. Acesta avea 91 de ani și de zece rupsese orice legătură cu fotbalul autohton.

Jucătorul născut la Gherla în data de 10 iulie 1927 a început să joace ca portar, dar ulterior s-a consacrat ca extremă. Moldovan a făcut parte din prima generație de aur a echipei, a jucat la CCA șapte ani, în perioada 1951 – 1958, timp în care a participat la 80 de partide în campionat și a marcat 25 de goluri.

Numai în Cupa României a avut 19 partide și 16 goluri. El a jucat în toate meciurile care au contribuit la primele patru titluri de campioană ale Stelei, dar avea în palmares și trei Cupe ale României. A făcut istorie pe teren în Anglia în 1956, egalând scorul în turneu, în timpul meciului cu Sheffield Wednesday. Englezii conduceau cu 3-1, dar Victor Moldovan a egalat, după ce, la pauză, a intrat pe teren deși era încăî bolnav, cu o „dublă de efect”. La unul din goluri a driblat mai mulți fotbaliști străini și a intrat la propriu în poartă, cu minge cu tot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.