ULTIMA ORA. Ministrul muncii anunta CAND vor fi marite pensiile

Un nou anunț important legat de creșterea veniturilor pensionarilor a fost făcut în această seară.

Unul dintre subiectele care interesează o mare parte a populației – majorarea pensiilor – a fost discutat, în această seară, de Violeta Alexandru. Ministrul Muncii a afirmat că majorarea va veni, cel mai probabil, la data de 1 septembrie, și a dat asigurări că nu este vorba despre vorbe în vânt, ci de o chestiune realizabilă.

„Prin calendar înseamnă o abrodare responsabilă pe care Guvernul o are. Am lucrat în fiecare zi ca să încercăm să sprijinim economia, agenții economici, pe angajați. Nu a fost o perioadă ușoară, am încercat tot ce este posibil pentru a ajuta economia. Dacă prin calendar înțelegem o evaluare, colegii de la Minister termină evaluarea primelor șase luni ale anului”, a afirmat Violeta Alexandru la România TV.

Ministrul Muncii a anunțat că „Vom avea o creștere a pensiilor, nu ma eschivez. Nu îmi place să speculez, se fac toate eforturile în echipa ministerul Finanțelor. Intenția noastră nu este să păcălim pe nimeni, vom pune cifrele pe masă. Ne dorim o creștere, suntem responsabili pentru acest an și pentru anii care vor veni.” Violeta Alexandru a mai spus că în acest moment se lucrează la calculele financiare.

„Va fi o creștere, mai sunt câteva zile de analize finale. În momentul acela vom avea o proiecție asupra cifrelor pe care le vom avea. Urmează o perioadă în care va fi rectificarea bugetară, cel mai probabil de la 1 septembrie va fi o creștere.”

În ceea ce privește subiectul majorării pensiilor, Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, vorbea săptămâna trecută despre eforturile care se depun pentru găsirea resurselor.

„Este o propunere pe care o facem noi în contextul acesta, cu criză la nivel global, cu deficit de 24% în SUA, economii care se prăbuşesc cu 11 procente în toate Europa, şomaj în creştere. În tot acest context noi venim şi facem un efort uriaş pentru a creşte, totuşi, pensiile în acest an cu cât se poate. Riscurile sunt foarte mari, e foarte uşor să cădem, să pierdem tot ce am construit”, declara Cîțu pentru Televiziunea Română.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.