ULTIMA ORA – Milioane de români sunt vizați!! Ce se întâmplă cu CREȘTEREA salarială PROMISĂ de Guvern

Ministerul Muncii și Justiției Sociale anunța, în perioada în care instituția era condusă de către Lia Olguța Vasilescu, că salariul minim brut pe economie se va majora de la 1 Decembrie 2018, la 2.080 de lei.

Potrivit proiectului realizat de către MMJS, tot de la aceeași dată urma să intre în vigoare și salariul minim diferențiat, în funcție de studii și de vechime. Acum, însă, majorarea salarială de la 1.900 de lei la 2.080 de lei, începând cu data de 1 Decembrie anul acesta, pare a fi în aer.

Vineri, 23 noiembrie, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a dat un prim semnal că măsura ar putea fi amânată pentru prima lună a anului viitor.

Ieri, șeful Finanțelor a precizat că „încă nu s-a mutat” data și că este o decizie care urmează să fie luată de Guvern, în următoarele zile.

„Încă nu s-a mutat (n.r. – de la 1 decembrie la 1 ianuarie, majorarea salariului minim pe economie). Este o decizie în curs. Erau cele două date – 1 decembrie și 1 ianuarie – și se va lua o decizie în Guvern, în următoarele zile”, a spus Eugen Teodorovici.

Bugetul.ro a aflat, din surse bine informate, că Executivul va tranșa această problemă în următoarea ședință pe care o va avea. Mai mult, conform informațiilor noastre, salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie 2019, nu de la 1 Decembrie 2019, așa cum a anunțat și premierul Viorica Dăncilă.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile